Една от най-известните сватбени рокли за всички времена е тази

...
Една от най-известните сватбени рокли за всички времена е тази
Коментари Харесай

Историята на една от най-известните сватбени тоалети на света

Една от най-известните сватбени рокли за всички времена е тази на принцеса Даяна, която на 29 юли 1981 година се омъжва за английския престолонаследник принц Чарлз в катедралата  " Сейнт Пол ". След гибелта й през 1997 година сватбената рокля е завещана на синовете й, херцога  на Кеймбридж и херцога на Съсекс, които предходната година дадоха единодушието си тя да бъде показана в изложбата Royal Style in the Making в някогашния дом на принцесата на Уелс.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Princess Diana Spencer (@princesdianaa)

Въпреки че Даяна и Чарлз публично се развеждат през 1996 година, роклята й остава една от най-обичаните и запаметяващи се сватбени рокли в актуалната история. Моделът, основан от Дейвид и Елизабет Емануел се откроява с изключителния си дизайн и открояващите се буфан ръкави. „ Нямахме насоки или указания, тъй че измислихме тази невероятна рокля, за която знаехме, че ще се открои на стъпалата на “Сейнт Пол “, споделя Елизабет Емануел пред английския Vogue през 2020 година

Копие на роклята видяхме в четвъртия сезон на сериала „ Короната “, където Ема Корин влиза в ролята на принцеса Даяна. Дизайнерът на костюмите Ейми Робъртс се заема с нелеката задача да претвори емблематичната рокля, като за задачата тя се среща с Дейвид Емануел, с който има опция да поговори за истинския дизайн, само че е сюрпризирана от думите му да не копира всеки подробност от него, а да надгради това, което той преди няколко десетилетия е направил. Така роклята, която прави Робъртс за сериала, лишава четири седмици, или 600 часа, през които четирима души би трябвало да прекроят 95 метра плат и 100 метра дантела в рокля с воал, дълъг близо 30 метра. 

Тази година на 1 юли Даяна трябваше да отпразнува 61-ия си рожден ден.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от The Crown (@thecrownnetflix)

 

 
Защо Даяна е била и постоянно ще бъде доста повече от просто принцеса?

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР