Телевизията на БСП се разпада с всеки изминал час и

...
Телевизията на БСП се разпада с всеки изминал час и
Коментари Харесай

Телевизията на БСП се разпада: Точно на официалния старт на предизборната кампания ще се окаже, че в медията няма да има нито един журналист, който да работи

Телевизията на Българска социалистическа партия се разпада с всеки минал час и навръх формалния старт на предизборната акция ще се окаже, че в медията няма да има нито един публицист, който да работи, научи извънредно Lupa.bg от сигурни източници.
Шефът на Българска свободна телевизия (БСТВ), както гордо се назовава партийната кабеларка, Любомир Коларов е в суматоха, защото още при започване на лятото кореспонденти, редактори, оператори и монтажисти всеобщо избягаха поради понижени заплати и непостижими условия на труд. Тотално комплициран и обезпокоен бил и зам.-директорът на алената телевизия Петко Тодоров, който даже не знаел на кой публицист да поръча нещо, защото такива в БСТВ не са останали, а и никой не желае да отиде да работи там.

В момента в партийната медия, която потегли сякаш триумфално при започване на годината дружно с конгреса на Българска социалистическа партия, работят един редактор и двама кореспонденти, като нищо чудно скоро и те да изоставен поради обидно ниските заплати, които им се дават и съвсем денонощната работа.
Коларов и Тодоров стремително почнали да търсят нови фрагменти поради вълната от напускащи, само че никой не е вманиачен да отиде да работи в алената телевизия за мизерни пари, освен това да се навие да работи от заран до вечер против минимална заплата от 560 лв..
След решението на Народното събрание партийната дотация да се понижи фрапантно от 11 на 1 лев за глас и откакто се оказа, че партии, измежду които и Българска социалистическа партия, са надвзели държавни пари и в този момент би трябвало да ги връщат, кабеларката на Нинова понижи фрапантно заплатите на така и така дребното работещи публицисти в БСТВ.

Както първо Lupa.bg заяви преди време, партийната телевизия среща съществени компликации с финансирането. Медията на Столетницата гълта над 320 000 лв. месечно, което прави най-малко 3,5 милиона лв. годишно – съществено перо, затрудняващо алената партия.
В случая обаче с изключение на парите, проблем ще се окажат и фрагментите, а както партийните и медийни ветерани Любомир Коларов и Петко Тодоров, познаващи добре историята на болшевизма и сталинския принцип знаят: „ Кадрите вземат решение всичко “. И без кореспонденти и редактори в новините ще се наложи БСТВ да се самозакрие, проракуват източници от алената партия.

В момента парите за БСТВ се обезпечават от партийната дотация на Българска социалистическа партия. Идеята била последователно медията да образува и лични доходи от спонсори и продажба на реклама, само че до този миг по това направление били влезнали едвам 40 000 лв. за половин година. Напрежението в малкия екран се усеща ясно от чиновниците, които признават, че нямат концепция какъв брой време ще продължи съществуването й. За страдание на партийците, гледаемостта била повече от трагична – канала се следи от към едвам 6000 души, което съгласно социологията може да мине и за статистическа неточност.
„ Създаването на тази телевизия бе голяма неточност. Това бе фикс концепция на Корнелия Нинова, която тя съумя да прокара в Изпълнителното бюро. За страдание, малкия екран ще загроби финансово партията. За да съществува тя, доста са орязани парите за партийните клубове и локалните организации, както и бюджета на в. „ Дума “, разяснява преди време народен представител от левицата пред Lupa.bg.

Куриозното в този момент е, че при старта на новия политически и ефирен сезон вместо да има нови излъчвания и да създава горещи обществено-социални тематики алената кабеларка върти повторения на остарели излъчвания, както и остарели филми.
Накрая гордостта на Корнелия Нинова – БСТВ ще остане единствено с водещи на излъчвания като ветераните Велизар Енчев, Иван Гранитски, Явор Дачков, Александър Симов, Стоил Рошкев и Нора Стоичкова. И алената кабеларка е на път да създаде още един куриоз – да бъде първата новинарска медия без кореспонденти. Нищо чудно БСТВ да спре до края на годината, откакто минат локалните избори и действително да се замозакрие, пророкуват социалисти. Ръководството на Българска социалистическа партия пък щяло да изясни на симпатизантите си, че малкия екран се закрива поради политически напън и поради намаляването на дотациите ръководещите заглушили свободата на словото.
Инфо: лупа

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР