Една от ключовите дирекции в МВР – Международно оперативно сътрудничество“

...
Една от ключовите дирекции в МВР – Международно оперативно сътрудничество“
Коментари Харесай

БЕЗУМИЕ: МВР остава без връзка с Интерпол

Една от основните дирекции в Министерство на вътрешните работи – „ Международно оперативно съдействие “ не може да си назначи систематичен админ, тъй като разпоредба на Министерския съвет не ѝ разрешава. Това ведомствено безумство е издигнато на такова равнище, че казусът може да бъде отхвърлен единствено с решение на държавното управление. Затова вътрешният министър Иван Демерджиев е внесъл за разискване смяна във въпросната разпоредба, само че не е ясно по кое време тя ще бъде утвърдена от новия длъжностен кабинет.

Национална точка за контакт

Дирекция „ Международно оперативно съдействие “ (ДМОС) рядко е обект на обществено внимание. Тя обаче е доста значима за работата на Министерство на вътрешните работи. През нея минават всички контакти с непознати служби на силовото ведомство. В доста случаи тя дава отговор и за интернационалната връзка.

Възложени са ѝ много съществени пълномощия. От отчета на Демерджиев излиза наяве, че дирекцията е контактна точка със следните организации – Интерпол, Европол, Eвропейска система за информация за пътуванията и разрешаването, Шенгенска осведомителна система Център за правоприлагане в Югоизточна Европа. Дирекцията дава отговор и за цялостното въвеждане у нас на Шенгенската осведомителна система и движи работата на Бюро „ СИРЕНЕ “, през което минават сигналите за търсени лица в границите на Шенген.

„ По този метод дирекцията ще бъде обезпечена с механически специалисти, които да подкрепят чиновниците за въвеждането и спазването на условията на европейските регламенти. Допълнението в наредбата ще обезпечи и непрекъсваемост на техническите средства и информационни връзки в режим 24 часа дневно, 7 дни в седмицата “, написа в претекстовете на Демерджиев.

Реклама

Има едно момче по съвместяване

Идиотската обстановка в ДМОС има следния резултат – систематичен админ по заместителство е човек на служба „ основен специалист “ в един от отделите. Неговото обвързване е да се грижи за оборудването, употребявано за контакт с Интерпол и Европол. Той дава отговор и за канала за продан на информация със задграничните представители на Министерство на вътрешните работи и други

Позицията на систематичен админ е свободна, само че „ заради противоречие във възнагражденията липсва интерес от страна на експерти със съответната подготовка да заемат вакантната служба “.

„ Предвид настоящата нормативна рамка няма правна опция за решение на казуса. В ДМОС не могат да бъдат назначени чиновници на служба „ систематичен админ “. Наредбата не планува и опция за трансформиране на вакантна служба в такава за „ систематичен админ “, заради което за застраховане на основната във връзка с интернационалното оперативно съдействие активност е належащо допълнение на наредбата “, написа в документите към предлагането на Демерджиев.

Какво желаеме да реализираме?

Ако предложенията на вътрешния министър бъдат утвърдени от кабинета, резултатът ще е извънреден на фона на настоящето безумство. Ще има опция да се назначи човек с нужните познания. Освен това ще се обезпечи „ непрекъсваемост на техническите средства и информационни връзки в режим 24 часа дневно, 7 дни в седмицата “.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР