Една новина от Делиормана обиколи държавата за часове, защото става

...
Една новина от Делиормана обиколи държавата за часове, защото става
Коментари Харесай

Трус в Делиормана: ДПС изключи Бейзи

Една вест от Делиормана обиколи страната за часове, тъй като става дума за един от най-влиятелните хора в Североизточна България.

За уронване на престижа на партията и неспазване на Устава на Движение за права и свободи, Централният съвет изключи Бейзат Яхя, заяви зам. ръководителят на партията Ахмед Ахмедов, представен от 24shumen.com.

Яхя бе кадровикът на Движение за права и свободи в Делиормана, прочут бе и с околните си връзки с ГЕРБ, който те назовават ласкаво „ Бейзи “. Председател е на УС на Североизточно държавно дружество и зам. началник на едно от най- грижливо подпомаганите ловни стопанства - „ Паламара “, което се стопанисва от някогашния началник на Лукойл Валентин Златев. Бейзат е дълготраен ръководител на общинския съвет на Венец и зам- ръководител на регионалната конструкция на Движение за права и свободи в Шумен.

Изключването му от Движение за права и свободи е по искане на регионалния водач в Шумен Айсел Руфад, съобщил член на висшето управление пред локалния уебсайт. Мотивите са два – работил по време на изборите за локалните структури за ГЕРБ и играл солово против Движение за права и свободи във Венец. По време на номинациите за кметове, Бейзад издигна кандидатурата на сина си в града, само че персонално почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган избра да влезе в напреварата Нехрибан Ахмедова, която завоюва изборите. Яхя обаче не се отказал и решил да наложи собствен човек за Председател на общинския съвет, което преляло чашата на търпението в Движение за права и свободи. Централният съвет единомислещо взел решение за изключването му от партията без нито едни „ въздържал “ се или „ срещу “.

С отстраняването му Движение за права и свободи дава следващия явен сингал, че втвърдява позиция към всички членове, без значение от позиците им, които Заиграха лична игра по време и след изборите. Общинският консултант в Кърджали Ферди Мурад беше изключен от партията поради несъблюдение на партийно решение и неподкрепа на кандидатурата на новия ръководител на Общинския съвет в Кърджали.  ДПС-Сунгурларе излезе с публична декларация, че изключва Халил Ахмед, поради нечестна предизборна агитация, демонстрация на безнаказаност към полезностите и Устава на Движение за права и свободи и уронване на престижа на структурите. На първото съвещание на локалния парламент, Ахмед зае страната на ГЕРБ и по този начин обезпечи болшинство на кмета Георги Кенов. Със същите претекстове преди дни бе изключен от  ДПС-Поморие и Пламен Огнянов. Местната конструкция го прикани да напусне Общинския съвет, „ тъй като подведе вота на гласоподавателите “.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР