Австрийският канцлер Карл Нехамер каза днес, че това, че Западът

...
Австрийският канцлер Карл Нехамер каза днес, че това, че Западът
Коментари Харесай

Австрийският канцлер Карл Нехамер зове страните от Глобалния юг: Трябва да се включите към призивите за мир!

Австрийският канцлер Карл Нехамер сподели през днешния ден, че това, че Западът разисква нуждата от оказване на напън върху Москва по отношение на Украйна " не е задоволително " и би трябвало страните от световния юг също да се включат, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Всички тук сме съгласни, само че това не е задоволително ", съобщи австрийският водач на двудневната среща в курорта " Бюргенщок " край Люцерн. По думите му за Европейския съюз и Съединените щати въпросът е да намерят повече съдружници, които да засилят натиска върху Москва във войната в Украйна. 

" Без елементи от Азия, Африка и Южна Америка няма да можем да накараме Русия да промени решението си ", сподели той. Страни като Индия, Бразилия, Китай и Южна Африка са изключително значими тук, добави Нехамер. Фактът, че Индия и Бразилия имаха представители на срещата - въпреки и не на министерско равнище - е " първият проблясък на вяра ", сподели още той.

Двудневната среща на 92 страни и осем интернационалните организации има за цел да очертае първите стъпки към възможен кротичък развой във войната в Украйна.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР