Една жена повдигна завесата за преживяното от нея рядко състояние,

...
Една жена повдигна завесата за преживяното от нея рядко състояние,
Коментари Харесай

Жена не може да прави секс до 30-годишна възраст, защото...

Една жена повдигна завесата за претърпяното от нея рядко положение, поради което не могла да прави секс до 30-годишна възраст. Петек Такли страда от вагинизъм, което е положение, при което несъзнателен мускулен конвулсия предотвратява вагиналното навлизане, написа zdrave.to.

В предишното дамата, която сега е на 38-годишната възраст, се срещала единствено с момчета, от които не била полово привлечена, с цел да може да избегне неприятния миг допустимо най-дълго.

Но откакто навършила 30 години, тя правила секс за първи път с актуалното си гадже Йохан, на 37 години.

Тя изкарала курс за преподавател по йога, който съгласно нея е оказал помощ последователно да облекчи положението си. Сега, споделяйки своята история, тя се надява да въодушеви другите дами с вагинизъм да се оправят с казуса.

Петек, която живее в Турция, схванала, че страда от вагинизъм, когато била тийнейджърка. Тогава тя почнала да посещава разнообразни лекари поради нейните признаци.

„ Лекарите непрестанно ми споделяха, че всичко ще бъде наред, само че най-вече ми трябваше поддръжка. Доверявах се на майка си и най-хубавата си другарка, само че трябваше да чуя мнението на дами, които сами са се възстановили от вагинизма. Борех се и с мисловните процеси; Бях мощно неоправдателен човек към себе си, усещах се непрекъснато като неуспех, сякаш нещо не ми доближаваше. Имах възприятието, че даже не съм жена. Постоянно се депресирах”, споделя тя.

Всичко се трансформира за Петек, когато основава група за поддръжка на дами с вагинизъм и стартира да практикува йога и медитация.

Упражненията помогнали за облекчение на положението ѝ, както и визитата на клиника, която предлага профилирана терапия. За да се оправи с психологичните странични резултати от заболяването пък, Петек посещавала и психотерапевт.

След поредност от провали, тя срещнала нов сътрудник. Тогава за първи път в живота си съумяла да извърши секс с цялостно навлизане.

Петек, която в този момент работи като инструктор по йога и схващане, сподели: „ Първият ми проникващ секс беше необикновен, след всичките тези години бях в боязън. Буквално не усетих никаква болежка. Изведнъж вагинизмът се трансформира в мое минало след всички тези години и това е, по подигравка на ориста, моята мощ ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР