, архивРоднини, приятели и колеги, сред които публични личности и

...
, архивРоднини, приятели и колеги, сред които публични личности и
Коментари Харесай

България изпрати един от истинските журналисти

, списък

Роднини, другари и сътрудници, измежду които обществени персони и редица представители на гилдията, изпратиха журналиста и основен редактор Борислав Зюмбюлев в последния му земен път.

Поклонението се състоя в православния гробищен парк " Свети Арахангел Михаил " в столичния квартал " Бояна ". Главният редактор на " 24 часа " умря ненадейно на 27 май. Той бе на 55 години, съобщи Трибюн.

„ С Борето се познавам повече от 30 години. Много пъти съм се обръщал към него като сътрудник и като другар за доста неща, за помощ – нито веднъж не е отказал ", сподели пред БГНЕС журналистът Мохамед Халаф и добави, че Зюмбюлев е бил същински другар и същински човек.

По думите му Зюмбюлев е познавал всички неща в дълбочина. „ Сякаш той искаше да събира целия свят. Всичко, каквото има в него. Потресен съм, тъй като имахме спогодба да се виждаме. Сбогом споделям на него, само че той си остава в нас “, добави Халаф и означи: „ Борката беше същински публицист. От този вид публицист, към този момент доста рядко има в българските медии. Беше подобен вид човек, който обичаше доста, обичаше фамилията си, обичаше хората, приятелите. Искрен в възприятията си. Може да се приказва за Борето с часове “.

Журналистът и ефирен водещ Светослав Иванов съобщи, че Борислав Зюмбюлев бе доста добър публицист. „ Един добър публицист постоянно е добър човек. Двете неща са свързани. Човек, който в никакъв случай не губи сетивността си – това, което се случва в душите на другите, това му оказва помощ да усеща пулса на обществото. Когато това те води, ти оставаш в историята ", сподели той.

Иванов уточни, че има една латинска поговорка, която гласи, че написаното остава. " Това го споделям неслучайно, тъй като пишещите сътрудници, пишещите хора, са тези, които с думите си градят историята ", изясни той.

Водещият акцентира, че българската публицистика е изгубила извънредно надарен публицист и доста добър човек. „ Искам да изкажа съболезнования към неговото семейство, тъй като брачната половинка му Поли е наша близка другарка, и към всички сътрудници от " 24 часа ", тъй като са същински екип, посредством и на него “, сподели още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР