Една и съща структура се наблюдава и в регионалното министерство,

...
Една и съща структура се наблюдава и в регионалното министерство,
Коментари Харесай

Кирил Петков: 631 млн. лева са изразходвани за язовирите без обществени поръчки

Една и съща конструкция се следи и в районното министерство, и в икономическото. В Министерство на регионалното развитие се назовава "Автомагистрали ", в Министерството на стопанската система се назовава Държавна консолидационна компания - безапелационен беше икономическият министър Кирил Петков.

"Днес желая да обърна внимание за построяването на държавния комплекс. Представете си 90 000 кв. м. административна постройка в София Тех парк, дадена, подписан контракт без социална поръчка за цената от 182 202 000. 182 млн. се дават без социална поръчка на компания за цялостен инженеринг - планиране, строителство и авторски контрол ", сподели министърът.

Той попита за какво е нужна 90 000 кв. м. административна постройка, за какво такава постройка би трябвало да се постави тъкмо в София Тех парк и за какво парите се дават на инженеринг без социална поръчка.
За язовирите 630 млн. са дадени на Държавната консолидационна компания.

"Тя предплаща 100% на държавната компания, която е нейна благосъстоятелност, монтажи. От тези 630 млн. до този миг имаме единствено 10 завършили ремонта. За тези поправки, при които аз влязох персонално в подробност да видя какво се е случило, цифрите, които видях - беше два пъти цената на бетона спрямо пазарната цена и пет пъти цената на превоз ", изясни Петков.

"Кранове на язовири не съм пипал, сигурно съм доста добър и в затревняването на язовирите ", сподели още той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР