Единствените важни грижи за един родител са децата му и

...
Единствените важни грижи за един родител са децата му и
Коментари Харесай

Здравословно хранене на децата от 3 до 7 години

Единствените значими грижи за един родител са децата му и тяхното вярно развиване и образование.

Възрастовата граница 3-7 години е доста значима за построяването на характера им, както и за създаване на верни хранителни привички у децата.

Много е значимо през този възрастов диапазон да научите децата си да одобряват здравословни храни, като главно е приемът на сладки и тестени произведения да е стеснен до най-малко.

На тази възраст децата би трябвало да одобряват доста витамини, минерали и други потребни субстанции и е целесъобразно този банкет да се реализира от хранителни артикули, а не да се набират от медикаменти.

Много експерти предлагат приемането на потребни растителни артикули, като един от тях е набиращият известност в България зеленолистен зарзават руколата. В руколата се съдържат огромни количества желязо, магнезий, калий и калций, които са нужни за попречване на анемии и други спохождащи болести заради неналичието на даден витамин или минерал в организма.

Децата би трябвало да се хранят 4-5 пъти дневно, по дребни количества храна. Един банкет не би трябвало да надвишава повече от 400 грама.

Според доста диетолози и педиатри е доста значимо приемането на салами да се ограничи на 2 пъти седмично, а рибата да се предложи 3 пъти седмично.

За здрави деца би трябвало да оферирате пълнозърнест самун всекидневно. Като за закуска най-малко един път седмично би трябвало да се оферират макаронени произведения.

Важно:

*Когато приготвяте храна за вашите деца, отстранявайте мазната част от месото, като е желателно огромна част от приема на месо да е птиче месо. Но без да се не помни за останалите меса;

*Избягвайте оптимално солта. И обезсолете сиренето наложително преди да го предложите на детето си;

*Предлагайте на детето си сурови пресни плодове и зеленчуци, вместо сладко и тестени десерти.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР