Един вицепремиер и четирима министри от кабинета ще вземат участие

...
Един вицепремиер и четирима министри от кабинета ще вземат участие
Коментари Харесай

Каракачанов ще информира НС как вървят преговорите със САЩ за F-16

Един вицепремиер и четирима министри от кабинета ще вземат присъединяване в петъчния парламентарен надзор, съобщи БГНЕС.
Първи на трибуната ще се качи заместител министър-председателят по публичния ред и сигурността и министър на защитата Красимир Каракачанов. Той ще осведоми депутатите по отношение на хода на договарянията с американската страна за доставка изтребителите F-16 блок 70, количествената сметка за защита на всеобщи мероприятия, както и закупуването на рейсове за потребностите на армията.
Веднага след него ще дава отговор министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова. Тя ще би трябвало да внесе изясненост по отношение на положението на няколко пътни прави, както и за заплащането на труда на служащите във ВиК бранша.
Най-много питания са адресирани до министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев. Трансплантационната стратегия на България за интервала 2019-2020; закриването на Националния център по наркомании; неналичието на стратегически антитуморни средства у нас; политиките на Министерството на здравеопазването за обезпечаване на кръв и кръвни съставки; акцията за имунизиране на населението; възнаграждението на медицинските експерти – това са част от въпросите, отправени към него.
Министърът на културата Боил Банов пък ще изясни пред депутатите за възстановяване на изискванията и материалната база в учебните заведения по изкуствата, ограниченията за запазване и развиване на " Античен комплекс ", ситуиран в землището на с. Гърло, както и подготовката за идното честване на 150-годишнината на Народно читалище " Съгласие 1869 " Плевен.
Последен ще дава отговор общественият министър Бисер Петков. Въпросът към него е обвързван с поддръжката за присъединяване в обществото на хора с увреждане, довело до ограничавания в способността им за независимо обслужване в всекидневието и до зависимостта им от непозната помощ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР