Един спортист привлече вниманието на всички по време на откриването

...
Един спортист привлече вниманието на всички по време на откриването
Коментари Харесай

Един спортист привлече вниманието на всички на Олимпиадата в Пекин

Един състезател притегли вниманието на всички по време на откриването на Олимпиадата в Пекин - Нейтън Кръмптън от Американска Самоа. Състезателят по скелетон дефилира със знамето на страната, облечен в национална носия, гол до кръста и по джапанки. Любопитното е, че той представяше Американска Самоа и на Лятната олимпиада, когато беше част от шампионата по лека атлетика (100 м). В Токио той носеше знамето на церемонията по закриването на Игрите.

36-годишният Кръмптън е доста забавна персона. Роден е в Кения, защото татко му е бил в африканската страна като част от дипломатическа задача. Майка му има китайски и полинезийски корени. Нейтън прекарва детството си в Кения, а по-късно се мести в Австралия, където учи в влиятелния Принстънски университет, където се занимава интензивно със спорт.

Мечтата му е да взе участие в олимпийски игри и вижда добра опция за това в скелетона. Влиза в националния тим на Съединени американски щати и беше доста близо да замине за Пьонгчанг преди 4 години, само че бе спрян от травма в гърба. Заради различия с водачите Нейтън стартира да търси различен вид да осъществя фантазията си.

„ Имах две съществени варианти за страна, която да съставлявам. Имам акт за раждане от Кения, само че даже и това не бе задоволително да ми дадат паспорт и да се състезавам за тази страна. Тогава се сетих за полинезийската баба от страна на майка ми. Свързах се с представители на Олимпийския комитет на Американска Самоа и те на драго сърце ме одобриха.

„ За мен е огромна чест да вземам участие в тази Олимпиада. Ще съставлявам освен Американска Самоа, само че и целия Тихоокеански район, който рядко взе участие в зимни олимпийски игри. За мен това беше дълго пътешестване – повече от 10 години. Имаше доста компликации, провали и пострадвания. Но в този момент нямам самообладание да осъществя фантазията си ", съобщи Нейтън Кръмптън.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР