Един от най-популярни спортни сайтове бе напуснат от водещите журналисти.

...
Един от най-популярни спортни сайтове бе напуснат от водещите журналисти.
Коментари Харесай

Спортният екип на Дарик напусна сайта Гонг

Един от най-популярни спортни уеб сайтове бе изоставен от водещите публицисти. Те си потеглиха в символ на взаимност с сътрудника им Николай Александров, който бе основен редактор на gong.bg. Екипът на " Спортно шоу Гонг ", което върви по " Дарик радио ", разгласи още, че сменя името си на " Спортното шоу на Дарик ". Водещият Томислав Русев и сътрудниците му обясниха в ефира на предаването, че са солидарни с Ники Александров.
Александров напуща онлайн медиата, в основата на чието основаване беше преди 12 години. Той разяснява пред " Дневник ", че раздялата му с компанията е по взаимно единодушие, а прекратяването на връзките е почнало на 23 май.

Според осведомени това става след напън и е обвързвано с промени в медиата, поради новата благосъстоятелност. Gong.bg е част от пакета, който притежателят на футболния " Лудогорец " Кирил Домусичев закупи със договорката за " Нова броудкастинг груп ".
Николай Александров е прочут като последовател на ЦСКА, като в последните години е измежду тези, които поддържаха ръководения от Гриша Ганчев " ЦСКА-София ". Една от версиите е, че дългогодишният спор по оста Ганчев - Домусчиев евентуално е една от главните аргументи, довели до интервенция на новия притежател и до раздялата на Александров с Gong.bg.

Томислав Русев съобщи, че екипът на спортното шоу е усетил интервенция в публицистичната политика на Gong.bg. " Тогава (преди 12 години) ни закриха радио " Гонг " и го направиха чалга радио. И ние взехме решение да си създадем уебсайт. По нашия си модел - бавничко и последователно. Мислехме, че той е на несъмнено място ", сподели Русев при започване на днешното предаване.

" Официално стопираме всякакво публицистично присъединяване в Gong.bg от взаимност с Александров, който напусна уеб страницата. Основният претекст да спрем да оказваме помощ на цивилен контракти, както беше до момента, е, тъй като забелязахме първите признаци на публицистична интервенция, каквато нашият екип не понася по никакъв метод и не е търпял в никакъв случай. Спортният екип на " Дарик " в никакъв случай не е търпял и най-минималната интервенция за вижданията по какъв начин да наподобява нашият артикул ", добави той и уточни, че в случай че се наложи, ще даде детайлности.

От спортното шоу прибавиха, че се приключва и договорът за влога " Без бутонки ". Те настояват, че смяната няма да се отрази на осведомителното отразяване на събитията към " Лудогорец " в ефира на " Дарик ".

" Мъчно ми е за продукта и за момчетата и девойките, които остават там. Пред очите са ми всички тези години. По-добре по ярко да си тръгне човек, до момента в който още се вижда пътят ", сподели само Александров в ефира на " Дарик ".

Домусчиев закупи " Нова броудкастинг груп " преди по-малко от два месеца. Промени на управнически позиции към този момент имаше в " Нова телевизия ". Все още не е финализирана договорката да придобие останалите 30% от " Нет инфо ", притежавани от Христо Христов и Радосвет Радев (собственик на " Дарик радио " ).
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР