Един от най-известните производители на потребителска електроника - персонални компютри,

...
Един от най-известните производители на потребителска електроника - персонални компютри,
Коментари Харесай

Acer представи електрически велосипед с изкуствен интелект

Един от най-известните производители на потребителска електроника - лични компютри, преносими компютри и аксесоари за тях, Acer, прави внезапен завой в портфолиото си, оповестява Engadget.    Тайванската компания показа електрически велосипед - ebii, който е предопределен за градски условия и разполага с изкуствен интелект. Благодарение на технологията велосипедът може да научава персоналните желания на потребителя и самичък да сменя скоростите според от пътните условия.     Теглото на модела е към 35 кг, което го прави по-лек от множеството електрически колела. От Acer настояват, че оптималната му скорост е 30 км/ч и може да измине малко под 110 километра с едно зареждане. Велосипедът се зарежда за към два часа и половина, с цел да доближи цялостния потенциал на батерията. В тази област Acer се връща към корените си, защото захранващият панел е по този начин изработен, че може да се употребява и като портативно зарядно устройство за преносим компютър или телефон.    

Потребителите също по този начин би трябвало да си изтеглят приложението ebiiGO, с цел да получават информация по отношение на живота на батерията, целесъобразни направления, данни за скоростта, както и за заключване и отключване на велосипеда, защото ebiii се заключва автоматизирано всякога, когато обвързваният с него телефон напусне избрана зона. Отделно от това, велосипедът разполага и с тревога срещу кражба.  
Допълнителните функционалности на ebii включват датчици за разкриване на трудности, светлини във всяка посока и безвъздушни гуми, които не могат да бъдат спукани.     Все още не е ясно какъв брой коства моделът и по кое време ще бъде пуснат на пазара, показват още от Engadget и прибавят, че догатките също не са лесна работа, като се има поради, че цените на електрическите колела варират в големи граници - от Lectric XP Lite за 800 $ до новия планински модел на Audi за над 10 000. 
     
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР