Един от най-големите културни фестивали в България - Дни на

...
Един от най-големите културни фестивали в България - Дни на
Коментари Харесай

Дни на японската култура предлагат 17 прояви

Един от най-големите културни фестивали в България - Дни на японската просвета, стартира през вчерашния ден за 29-а поредна година. Първото събитие бе "София екиден маратон ", който се провежда за четвърти път от Младежкия състезателен клуб "София - Европа " и асоциация "Спорт за всички " под патронажа на посолството на Япония в България. Маратонът бе извършен в чест на 133 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия и с упоритостта да се разпространява щафетното тичане у нас.
За разлика от нормалния маратон, в който всеки участник се състезава самичък за себе си, екиден (значението идва от японските писмени знаци "еки " - пункт, и "ден " - предаване) е маратон, който поддържа отборния дух и игра. "София екиден маратон " е тичане, в което шест души от тим пробягват дистанцията от 42.195 км по постове с разнообразни дистанции от 5 км, 10 км, 7.195 км в шест категории. Първото сходно събитие се организира в Япония преди 101 години сред остарялата японска столица Киото и новата Токио, като дистанцията от 508 км е пробягано за 3 дни.
Спортната демонстрация дава опция и на компании и корпорации по по-нестандартен метод да подтикват отборния дух и желанието за работа в екип в спортна конюнктура.
Българската аудитория ще може да се потопи още в богатите обичаи на Япония и да се наслаждения на серия от завладяващи събития до 23 ноември. Календарът е изключително цветен и включва 17 прояви, измежду които изложения на антични японски изкуства, опера, краснопис, икебана, японско кино. Почитателите могат да станат съпричастни с всичко това с изключение на в София и във Варна, Стара Загора и Казанлък. Дните се провеждат от посолството на Япония от 1990 година Тази година се реализират със съдействието на клуб "Приятели на Япония в България - Нихон Томоно Кай ".



Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР