Един от големите босове с международен авторитет Евелин Банев –

...
Един от големите босове с международен авторитет Евелин Банев –
Коментари Харесай

Първо в Narod.bg: Брендо е тук!

Един от огромните босове с интернационален престиж Евелин Банев – Брендо е в България! Брилянтен източник на Narod.bg от Министерство на вътрешните работи разкри извънредно, че търсеният от Интерпол добре облечен предприемач е влезнал у нас от Турция през вчерашния ден, 28 февруари.

Според наличната информация Брендо е минал границата с украински паспорт зад кормилото на джип тойтота с украинска регистрация. Не е загадка, че Евелин Банев разполага с няколко непознати паспорта. Сред тях попадали и два украински – единият същински, другият подправен с името на Виктор Краич.

Всичко това стана ясно през 2021-а, когато българинът беше задържан в Киев. На 6 септември след 5 година търсене с Интерпол Банев бе хванат от украински полицаи. Съдът в Украйна го задържа за 20 дни, само че след това нашенецът беше освободен, тъй като в това време станал украински жител.

Реклама

През юни 2022-а пък Софийският апелативен съд дефинитивно отхвърли настояването на Брендо да изтърпява в България двете ефикасните присъди за наркотрафик в чужбина. Биг босът има 20-годишна присъда за наркотрафик, произнесена в Италия, 10-годишна, дадена от румънски съд, както и 6-годишна присъда в България за пране на пари.

Искането на Банев да излежава присъдите си тук може да се допусне, в случай че той се намира на територията на страна-членка на Европейски Съюз, защото е обвързвано с налагане на ефикасни присъди в границите на тези страни.

Брендо се укрива от българските след произнесената 6-годишна ефикасна присъда против него през 2018 година Той бе разгласен за общодържавно търсене, а след това по отношение на него е издадена Европейска заповед за арест. Обявен е за търсене с алената бюлетина на Интерпол.

В последна сметка Софийският апелативен съд постановява, че в случай че той влезе на територията на България, би трябвало да бъде задържан и да излежи първо българската присъда.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР