DW Като направим рентгенова снимка, ние всъщност не променяме терапията, така

...
DW
Като направим рентгенова снимка, ние всъщност не променяме терапията, така
Коментари Харесай

Кардиолог даде ценни съвети как да се възстановим бързо след ковид

 DW Като създадем рентгенова фотография, ние в действителност не променяме лечението, тъй че тя е непотребна. По време на пандемията виждаме непотребен взрив на правенето на рентгенови фотоси и непотребен взрив на определяне на антибиотици. В България има публично няколко стотин или един милион души, преболедували COVID-19. Не е нужно всички да тръгнат в този момент да си вършат проучвания за следствията от вируса. Ако нямате избрани проблеми, не е нужно да търсите спомагателна здравна помощ. Това съобщи началникът на Клиниката по кардиология на Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи доцент Сотир Марчев в предаването " Лице в лице “ по БТВ.

По думите му има три групи хора, преболедували COVID-19, които наложително би трябвало да отидат на доктор.

" Има пациенти, които са прекарали вируса с леки признаци и по-късно се усещат добре – те няма потребност да търсят доктор по-късно. Има случаи, при които пациенти с тежка хипертония имат фрапантна смяна в артериалното налягане след прекаран COVID-19. В този случай е рационално да се потърси лекарска помощ “, посъветва лекарят.

" Друга група от пациентите получават световъртеж, замъгляване на погледа, нестабилна походка след превозване на COVID-19. Това затруднение се дължи на увреждане на нервите, които контролират пулса. Кардиолозите сме осведомени с това положение и изписваме избрани медикаменти. При третата група са хората, откакто са минали 2-3 седмици, откогато сме ги изписали от болница, и не престават да дишат мъчно, е рисково положение. При тях се постанова непрекъснато наблюдаване. Ако имате такива недоволства е редно да се обърнете към доктор “, изясни доцент Марчев.

" Малък % от хората умират, част от хората ги повтаря и част от хората остават инвалиди. Трудно е един път образувала се фиброза в белия дроб, да се махнат. Затова ние лекарите изписваме избрани лечения. При изключително тежки случаи се ползват антикоагуланти, които пречат да се образуват фибрози в белия дроб “, сподели още началникът на Клиниката по кардиология на Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи.

На финала той се обърна към сътрудниците си: " Не се предавайте! Ще издържим “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР