Двукратният световен шампион Макс Верстапен (Нидерландия) с Ред Бул беше

...
Двукратният световен шампион Макс Верстапен (Нидерландия) с Ред Бул беше
Коментари Харесай

ОБЗОР: Верстапен най-бърз в първите тестове във Формула 1

Двукратният международен първенец Макс Верстапен (Нидерландия) с " Ред Бул " беше най-бърз в първата сесия от предсезонните проби във Формула 1.

25-годишният нидерландец направи 71 обиколки на пистата " Сахир " в Бахрейн, а най-бързата беше за 1:32.959 минута.

Втори се подреди Карлос Сайнс (Испания) с " Ферари " с пасив от 0.294 секунди, а трети е Александър Албон (Тайланд) с " Уилямс " на 0.712.

Джордж Ръсел с " Мерцедес " остана пети на 1.2 секунди, а седемкратният международен първенец Люис Хамилтън се чака да излезе на пистата за втората сесия по-късно през днешния ден.

Формула 1 стартира през днешния ден тридневните проби преди началото на новия сезон, а " Астън Мартин " незабавно се натъкна на проблем с болида. Сесията на  едвам беше стартирала, когато Фелипе Другович спря на пистата при първото си излизане. Тренировката беше прекратена с червен байрак и неговият болид беше откаран с камион с було, с цел да се попречи на други тимове да си водят бележки по дизайна.

Шампионът във Формула 2 Другович размени титулярния водач на " Астън Мартин " Ланс Строл, откакто канадецът получи леки пострадвания по време на подготовка с велосипед в Испания. Сезонът във Формула 1 стартира с Гран При на Бахрейн на същата писта идващия уикенд.

Междувременно, Формула 1 разгласи Катарските авиолинии (Qatar Airways) за нов световен спонсор.

Като час от партньорство самолетната компания ще стане главен спонсор на Гран При на Катар на 8 октомври и на Унгария на 23 юли, както и на Гран При на Емилия-Романя в Италия на 21 май.

" Ние сме две марки, отдадени на даването на най-хубавото преживяване на нашите почитатели и клиенти ", съобщи президентът на Формула 1 Стефано Доменикали.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР