Още един месец, още една точка с данни за инфлацията

...
Още един месец, още една точка с данни за инфлацията
Коментари Харесай

Какво изобщо е инфлацията?

Още един месец, още една точка с данни за инфлацията на CPI, оценени до няколко знака след десетичната запетая. Пазарите знаят, че Фед се насочва към инфлацията на разноските за персонално ползване, а не към показателя на потребителските цени, само че в действителност не им пука.

Публикацията на CPI води пред PCE с 2 седмици и провокира повече фанфари, защото от време на време оказва помощ за прогнозиране на PCE – позволявайки на търговците да се нареждат рано. (CPI се употребява и за поправяне на заплащанията за обществено обезпечаване и е референтният % за TIPS и инфлационни суапове и отстъпка за инфлация Medicaid).

За пазарите стойностите на инфлацията са аналогични на кейнсианския конкурс за хубост, където съдиите избират спечелилите не по тяхна лична преценка, а въз основа на това, за което считат, че ще гласоподават другите съдии. Няма значение коя мярка за инфлация може да повлияе най-значимо върху резултатите от лихвените проценти, значимото е коя мярка гледат всички останали. Засега...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР