Двукратният олимпийски шампион по борба Армен Назарян настоя в София

...
Двукратният олимпийски шампион по борба Армен Назарян настоя в София
Коментари Харесай

Армен Назарян: В София трябва да бъдат изградени мултифункционални спортни зали

Двукратният олимпийски първенец по битка Армен Назарян настоя в София да бъдат построени най-малко три мултуфинкционални спортни зали. Това стана по време на среща в Обединен състезателен клуб Славия, от където потегля спортната кариера на олимпийския ни първенец. На срещата в спортната база на Славия участва ръководителят на политическа партия МИР и лидер на листата за общински съветници в София инж. Симеон Славчев, претендента за кмет на регион Красно село от партия МИР Пламен Стоянов, както и претендентите за общински съветници от МИР Георги Кардашев, Арсен Назарян, Светлин Колев и Цанко Донков.

„ На общински терени в София посредством публично-частно партньорство могат да бъдат построени мултифункционални спортни зали, където да упражняват деца и юноши и да се развива детско-юношеския спорт”, сподели лидера на листата за общински съветници на Политическа партия МИР инж. Симеон Славчев.

По време на срещата Армен Назарян описа своя опит в построяването на мултифункционални спортни зали в Армения и пое ангажимент да съобщи този опит на бъдещите общински съветници от МИР в Столичния общински съвет. „ Убеден съм, че дружно с общинските съветници на Политическа партия МИР ще успеем в границите на 4 години да изградим мултуфукционални спортни зали в София, където с изключение на, че ще упражняват децата, само че и ще можем да организираме национални, европейски и международни първенства”, сподели Армен Назарян. Той поддържа претендентите за общински съветници на политическа партия МИР и сподели, че ще поддържа всеки, който мисли и работи за развиването на спорта, по този начин както го вършат от най-младата българска партия.

Кандидатите за общински съветници от листата на Политическа партия МИР посетиха залата за битка и залата за художествена гимнастика и разговаряха с треньорите и ръководителите на спортните клубове. От визитата стана ясно, че сградният фонд на спортните зали не е в положително положение и ремонт не е юридически от много години. Бъдещите общински съветници на МИР се ангажираха да намерят механизъм посредством който да могат спортните клубове да получат целево финансиране, с цел да могат да ремонтират всички свои спортни уреди.

„ Ще създадем цялостен обзор на положението и на спортните зали във всички учебни заведения, тъй като детско-юношеския спорт потегля от там. Ако нямаме положителни спортни зали и уреди няма по какъв начин да развием спортните ни гении и обичайните спортове, които от десетилетия носят европейски, международни и олимпийски медали на България”, сподели още ръководителя на Политическа партия МИР инж. Симеон Славчев.

„ Доказано е, че всеки един лев вложен в спорт икономисва най-малко по три лв. от опазване на здравето. Не инцидентно приоритет на Политическа партия МИР в София е и построяването на спортни площадки за всеобщ спорт във всички квартали на София. Ако желаеме българските деца и българската нация на бъде здрава, то би трябвало общината и страната на влагат доста повече средства в спорта”, приключи лидера на листата на Политическа партия МИР инж. Симеон Славчев.

Политическа партия МИР е с номер 50 в интегралната бюлетина.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР