Двойно е увеличението на чуждестранните туристи на всички пазари, които

...
Двойно е увеличението на чуждестранните туристи на всички пазари, които
Коментари Харесай

България се превръща в топ дестинация за приключенски туризъм

Двойно е нарастването на задграничните туристи на всички пазари, които идват у нас за авантюристичен туризъм през това лято спрямо предходната година. Сезонът се обрисува като в действителност добър, сподели за Хоризонт Любомир Попйорданов, ръководител на съдружие " Планини и хора ".

Преходи, катерене, конна езда, велотуризъм, детски авантюристичен лагери, ваканции в къщите за посетители са измежду желаните занимания за туристите, които идват у нас.

Предимствата на страната ни са благосъстоянието от естествени дадености на доста дребна територия, които се правят оценка високо от немските, френските, испанските и англоговорящите туристи, показва Любомир Попйорданов.

" В най-интересните места в България, които оферират такива лагери за деца - също приключески, са продадени местата още през май месец ", сподели той.

За този тип туристи са забавни местата с малко човешко наличие, непокътната природа и обичаи, добра кухня, които не изискват солидни хотели и хотелско обслужване. Престоят е сред 8 и 10 дни, само че има и двуседмични пътувания. Между 100 и 150 евро дневно харчат туристите, проведени в групи. За самостоятелните туристи тази сума е надалеч по-голяма. Друго преимущество на този тип туризъм в България, че местата не са претрупани от туристически поток, сподели Любомир Шопйорданов.

" Да се надяваме, че оттук насетне страната въпреки всичко ще разбере действието капацитета на този туризъм за развиване на районите, за човешките запаси в тези райони. Действително за съживяването на забравените места в България ", разяснява той. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР