Дворецът на митичния герой Одисей на остров Итака вероятно вече

...
Дворецът на митичния герой Одисей на остров Итака вероятно вече
Коментари Харесай

Май откриха двореца на Одисей

Дворецът на митичния воин Одисей на остров Итака евентуално към този момент е открит. Архологически разкопки, траяли 16 години, навеждат експертите на мисълта, че мястото в действителност е тъкмо това.

Ако догадка на учените се удостовери, то всички дворци, разказани в епоса на Омир, към този момент са открити.

Пред телевизионния канал " Скай " професор Танасис Пападопулос споделя, че е уверен, че под разкопките се крие дворецът на Одисей още от 2006 година.

Като доказателство той акцентира откритата скална рисунка, на която е изобразен корабът на Одисей. Според археолозите изображението датира от ХІІІ век преди Новата епоха.

Екипът от археолози на проф. Пападопулос промени хипотетичното място, където повече от век техни прародители са търсили останките на двореца.

Гръцкият професор счита, че той не се намира на мястото, известно като Училището на Омир, а в региона Ексогис. Точно там екипът му откри остатъци от огромна постройка на три равнища. Находката е идентично с описанието в творбата на Омир - " Одисея ".

Одисей е цар на остров Итака. Той е наследник на Лаерт и Антиклея, брачен партньор на Пенелопа и татко на Телемах. Хитър и предвидлив. Името му се свързва с Троянската война. Одисей дал идята за Троянския кон.

Одйсей е погубен от своя наследник от Кирка Телегон, който след убийството се оженил за Пенелопа.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР