Две споразумения за 2021 г. за проекти, финансирани от Република

...
Две споразумения за 2021 г. за проекти, финансирани от Република
Коментари Харесай

България помага на Северна Македония с два проекта за 84 900 лв.

Две съглашения за 2021 година за планове, финансирани от Република България по линия на формалната помощ за развиване и филантропична помощ, бяха подписани в Битоля от генералния ни консул Димитър Иванов. Проектите са в областта на образованието и за подкрепяне развиването на потенциала за избавителни интервенции при бедствия, повреди и произшествия, и са на обща стойност 84 900 лева, оповестиха от Министерство на външните работи.

Според подписаните съглашения сдружението за „ Македонско-Българско другарство “ от град Битоля ще получи финансиране от 59 900 лева за подкрепяне на деца от обществено слаби и многодетни фамилии от главните и междинни учебни заведения на територията на консулския окръг, както и за възстановяване на просветителния развой в интервала, в който се сблъскваме с пандемията от ковид.

Второто съглашение планува сдружението „ Горска работа за избавяне “ от град Битоля да получи 25 000 лева за повишение степента на техническа обезпеченост за осъществяване на интервенции по търсене и избавяне на потърпевши при бедствия, повреди и произшествия. Бенефициерите показаха своята огромна признателност към българската страна за оказаната помощ и поддръжка.

Споразуменията са в сходство с признатото по-рано този месец от Министерския съвет на Република България решение за разпределяне на 835 009 лв. безплатна помощ за финансиране на планове в Република Северна Македония, Молдова, Армения и Виетнам. Средствата са от бюджета на Министерство на външните работи, предопределен за публична помощ за развиване и филантропична помощ. Изборът на плановете, осъществен дружно със страните бенефициери, е в сходство със дилемите на българската външна политика, измежду които са укрепването на европейската вероятност на страните от Западните Балкани, стимулиране на социално-икономическото развиване на страните сътрудници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР