Две са основните версии, които работят разследващите за на туристи

...
Две са основните версии, които работят разследващите за на туристи
Коментари Харесай

Две версии за тежката катастрофа с автобус край Свиленград

Две са главните версии, които работят проверяващите за на туристи край свиленградското село Младиново - човешка неточност при придвижване с несъобразена скорост или ненадейно изникнала техническа нередовност . Това стана ясно на брифинг на окръжния прокурор на Хасково Иван Стоянов.

До момента са разпитани 19 души, назначени са голям брой експертизи. Пробите за алкохол и опиати на водача са негативни.

Няма данни друго транспортно средство да е взело участие в случая.

68-годишна жена от Бургас е жертвата в злополуката.

В болничното заведение в Хасково са прегледани 10 души, като 9 от тях са приети в болница с разнообразни контузии, без заплаха за живота. Тежко е положението на двама от потърпевшите, които остават за лекуване в лечебни заведения в Хасковска област.

Директорът на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " Бойко Рановски посочи пред БНР, че лидерът и компанията транспортьор имат всички нужни документи за осъществяване на транспорта.

51-годишният водач е дееспособен за ръководство на рейс от 15 години и има всички нужни документи.

Той уточни, че рейсът е с първа регистрация от 1997 г ., само че разясни, че половината от автобусите в страната са на такава възраст.
 Жертви и ранени при злополука на рейс сред Свиленград и Тополовград Обновена
Жертви и ранени при злополука на рейс сред Свиленград и Тополовград

По първични данни има най-малко един умрял пасажер и няколко ранени

Междувременно по Българска национална телевизия специалистът по пътна сигурност Диана Русинова означи, че в региона на пътното произшествие липсват маркировка и съществени знаци - за рисков завой и за ограничаване на скоростта до 40 км/ч. Освен това п ътят е бил извънредно хлъзгав.

Поредният рисков път, за който имахме сигнали, акцентира Русинова и изрази вяра да бъде открито кой не си е приключил работата, тъй че той да бъде осъден.

Припомняме, рейсът, в който са пътували над 40 души, се прекатурна нощес на пътя Тополовград -Свиленград. Един човек почина, а други девет бяха ранени. Хората са се прибирали от екскурзия от гръцкия град Кавала и са пътували за Бургас.

Пострадалите са настанени в лечебните заведения в Хасково, Харманли и Свиленград.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР