Двама здравни медиатори са назначени в район „Северен“ в Пловдив,

...
Двама здравни медиатори са назначени в район „Северен“ в Пловдив,
Коментари Харесай

Двама здравни медиатори са назначени в район Северен в Пловдив

Двама здравни посредници са назначени в регион „ Северен “ в Пловдив, с цел да оказват помощ на жителите. Това заяви за Радио „ Фокус “ – Пловдив районният кмет инж. Ральо Ралев. Основните отговорности на посредниците включват подкрепяне на достъпа до здравни и обществени услуги на всички, които са в неравностойно състояние, повишение на здравната просвета на уязвимите групи и на информираността във връзка с здравната система. Назначените посредници би трябвало да се грижат също за одобряване на европейски практики и подходи за улеснение на достъпа до здравни услуги за уязвимите групи, за реализиране на цивилен начинания и съдействие с държавни институции, локални и районни управляващи, за одобряване фигурата на здравния посредник, както на локално и национално равнище, по този начин и в интернационален проект, като основна фигура в интеграционните политики.
Националната мрежа на здравните посредници е учредена през 2007 година. Мрежата има национално покритие и е най-голямата организация в социална изгода в България, чиито членове всекидневно са на терен, в помощ на най-уязвимите групи от популацията. Членовете на Мрежата са над 150 души – здравни посредници, медицински експерти, социолози, психолози, специалисти в региона на интеграцията на етническите малцинства, общественици, обединени в една задача – възстановяване на достъпа и на качеството на здравните услуги за хората от уязвими общности.
Тази седмица по линия на обменните визити, в регион,,Северен” на работна среща е бил регионалният координатор на Националната мрежа Фани Иванова, сподели още инж. Ральо Ралев. Заедно с регионалния координатор, здравните посредници са посетили Агенцията по обществено подкрепяне, Регионалната здравна ревизия, здравни заведения и други институции, за съгласуване на общите дейности в посока здравна и обществена предварителна защита.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР