Двама варненски полицаи пострадаха при задържането на рецидивист, когото засекли

...
Двама варненски полицаи пострадаха при задържането на рецидивист, когото засекли
Коментари Харесай

Дрогиран крадец рани полицаи след преследване

Двама варненски служители на реда пострадаха при задържането на рецидивист, който засекли в миг на кражба. Драмата се разиграла в четвъртък по обяд в централната част на града, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Униформените работили след подаден сигнал, че мъж се пробва да отвори паркиран автомобил. На мястото заварили 27-годишния крадец, който бил дрогиран и държал в ръце дървена дъска. Той не се подчинил на разпореждането да остане на място и хукнал. За да го задържат, служителите на реда употребявали електроди, само че мъжът съумял да се откъсне и траял да бяга. При преследването чиновниците на реда произвели два предупредителни изстрела със стоп патрони и трети, с който улучили крадеца в коляното. При ареста той оказал гневна опозиция. В битката единият служител на реда получил пострадвания, а сътрудника му е със спукана кост на дясната ръка.

Виновникът за екшъна е наркозависим гражданин на Провадия, прочут на Министерство на вътрешните работи и осъждан за взломни обири. У него било открито пакетче с кристалообразно вещество, а следствието открило, че преди да бъде арестуван е взломил кола. По случая е формирано досъдебно произвеждане и събраните материали са предадени на прокуратурата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР