Фалшивите стоки – чанти, панталони, блузи, парфюми и други артикули,

...
Фалшивите стоки – чанти, панталони, блузи, парфюми и други артикули,
Коментари Харесай

Задържаха близо 57 000 стоки, обозначени с лога на световни брандове, на Дунав мост

Фалшивите артикули – чанти, панталони, блузи, парфюми и други продукти, носещи непозволено логата на световноизвестни марки, са открити в границите на осъществени четири инспекции на Дунав мост - Видин и Дунав мост - Русе.

Нарушенията са открити в границите на взаимната интервенция по противопоставяне на контрабандата, в която вземат участие смесени екипи от Групово дело „ Гранична полиция “, Групово дело „ Борба с проведената престъпност ", Агенция „ Митници “ и Национална организация за приходите, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Най-голямото количество – 54 433 текстилни произведения от 28 разнообразни търговски марки, множеството от които първокласни, са арестувани на 21 май т.г. в региона на гранична зона  Дунав мост-Видин. На изходящо трасе за камиони идва товарна комбинация, ръководена от турски жител, на път от Турция за Полша. По документи в камиона били транспортирани разнообразни типове облекла, само че при разтоварването на стоките и подхванатия физически надзор, товарът бил арестуван поради подозрения за нарушение на правата на интелектуалната благосъстоятелност. При други три инспекции на рейсове, пътуващи за Румъния и Молдова, осъществени на 16 и 17 май в граничната зона Дунав мост-Русе,  също били открити „ маркови “ артикули. 565 текстилни произведения били открити в багажа на стюард, турски жител. Мъжът е декларирал, че стоките са негови, само че не ги е заявил, нито е показал придружителните документи за тях, според законодателството. Дрехите са конфискувани, на мъжа е формиран акт.

Общо 1625 продукта - шапки, блузи и парфюми, носещи логата на международни марки, са конфискувани и от показан от водач на рейс персонален багаж. Турският жител е признал, че ги придвижва в нарушаване, за търговия. Фалшификатите са конфискувани, на мъжа е формиран акт.

При друга инспекция, в багажа на пасажер – турски жител, са открити общо 326 продукта -  чанти, мъжки панталони и дънки, също обозначени с лога на търговски марки. Пътникът е декларирал, че не ги е заявил, защото не знаел за това си обвързване. „ Марковите “ продукти са арестувани, а на пасажера е формиран акт за определяне на административно нарушаване.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР