Двама от опитните волейболисти в националния отбор - Теодор Салпаров

...
Двама от опитните волейболисти в националния отбор - Теодор Салпаров
Коментари Харесай

Салпаров: Фаворитите в Берлин са други, но ние ще се бием

Двама от опитните волейболисти в националния тим - Теодор Салпаров и Цветан Соколов, признаха, че отборът не е измежду любимците в олимпийската подготовка в Берлин, която стартира на 5 януари, само че ще направи всичко допустимо да завоюва квота за игрите в Токио. Националите отпътуваха за Германия, където са в група с Франция, Нидерландия и Сърбия. Първите два отбора се класират за полуфинал, където ще срещнат най-хубавите два от другата група, в която са Германия, Чехия, Словения и Белгия. Само спечелилият в шампионата ще се класира за олимпиадата.

" За 10 дни е мъчно да се влезе в оптимална форма, само че мотивацията е огромна. Всеки ден не се върви на олимпиада. Въпреки че сме в супер тежка група, отиваме да се бием и да се пробваме да се класираме. Ще създадем и невъзможното да се случи. На база на това, че идваме от клубовете и множеството сме в положителни шампионати, се надяваме това да ни помогне да създадем по този начин, че да наподобява все едно тимът не се е разделял от лятото. Всички са доста стимулирани. Няма какво да се лъжем, любимците са други – Сърбия и Франция, даже Холандия в последните години играе доста мощно. Но пък ние сме потвърдили, че играем не неприятно против мощните тимове в Европа, имаме си нашите шансове . Докато имаме и на доктрина късмет, ще се бием. Дай боже да имаме и шанс ", съобщи Салпаров, който удостовери желанието си да се отдръпна от националния тим, в случай че отборът не завоюва квота за олимпийските игри.

" Повече от стимулирани сме. Фаворитите са други, само че ние отиваме там да се борим и с една цел – да се класираме на олимпиада. Това, че не сме любимци, може да ни даде успокоение. От другите тимове ще чакат победи, ние отиваме там да си вземем нашето, изпуснахме голям късмет в квалификацията в България, дай боже в този момент да го изправим ", сподели Цветан Соколов.

Първият мач на България е против Франция на 6 януари. " Петлите " имат проблеми с контузени играчи, а двама от главните им волейболисти - Ървин Нгапет и Стефан Бойер, са в спор, което може да докара до изваждането на втория от състава.

" Моят непретенциозен опит за тези 17 години в националния тим е, че най-тежкият противник, с който играем най-трудно, е Франция. Имат разтърсвания, имат травми, напрежение сред състезатели, това е плюс за нас, само че те имат огромен потенциал. Ако успеем да победим Франция в първия ден, това ще е летящ старт за нас и съм сигурен, познавайки манталитета на нашия тим, че може да стане и чудото ", сподели още Салпаров. Соколов пък уточни, че Франция е играла с втория си тим в Лигата на нациите, само че все пак е стигнала до финалната шестица.

Тимът ще е без Георги Братоев, който получи травма в кръста в първата контрола с Египет. " Той ще ни липсва, поисквам му да се оправи бързо, тъй като нямаше възможност даже да се движи обикновено ", добави Соколов.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР