Двама от четиримата обвиняеми по криптоаферата Нексо“, на които прокуратурата

...
Двама от четиримата обвиняеми по криптоаферата Нексо“, на които прокуратурата
Коментари Харесай

Двама от Nexo не дават по 1 млн. гаранция, биг босовете Антони Тренчев и Коста Кънчев избягаха в Бахамите

Двама от четиримата обвинени по криптоаферата „ Нексо “, на които прокуратурата повдигна обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група зa пране нa пари, данъчни закононарушения, компютърни измами и противозаконна банкова активност, са обжалвали размера на паричните си гаранции.

По информация на БНР това са Траян Николов и Калин Методиев. Прокуратурата към момента не е подала молбите на Николов и Методиев в Софийския градски съд. Той би трябвало да се произнесе в закрито съвещание.

Миналият петък от прокуратурата оповестиха, че двама от упрекнатите са с парична гаранция 1 млн. лв. като, разполагат с 10 дни, с цел да ги внесат, с цел да останат на независимост.

Другите двама са оповестени за интернационално търсене, сподели в понеделник представителят на основния прокурор Сийка Милева.

Реклама

От държавното обвиняване не оповестяват имената им, само че съгласно неофициална информация търсените са някогашният народен представител от Реформаторския блок Антони Тренчев и Коста Кънчев, който е апетитен и за началник на незаконната група.

Според източник на Narod.bg биг босовете на пирамидата, завлякла милиарди долари от жертви по целия свят, са се скрили на Бахамските острови, където Интерпол няма никакави юрисдикции.

Заместник основният прокурор Борислав Сарафов към този момент заяви, че съгласно информация на Гранична полиция, те не са напускали страната и би трябвало да са в България, само че наподобява не са открити.

Обвиненията са за присъединяване в незаконна група, работила от началото на 2018 година (компанията е учредена през 2017г. – бел. ред.) до 12 януари като групата е работила на територията на България, Англия и Северна Ирландия и Кайманови острови.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР