Двадесет и осем годишната Кристина Байкова, вицепрезидент на руската банка

...
Двадесет и осем годишната Кристина Байкова, вицепрезидент на руската банка
Коментари Харесай

Вицепрезидент на руска банка загина след падане от прозорец

Двадесет и осем годишната Кристина Байкова , вицепрезидент на съветската банка „ Локо-Банка “ , е починала предишния петък след мистериозно рухване от прозореца на жилището си в Москва , оповестява l. За случая се схваща седмица по-късно, като това е следващият случай на гибел на върховен съветски чиновник при странни условия.

Съобщава се, че Байкова е паднала от жилището си на 11-ия етаж на Ходинския бул. в ранните часове на предишния петък. Тя е умряла на място.

По време на случая Байкова е била с 34-годишен неин другар, а по случая се води следствие.

Преди да стартира работа в Локо-Банк, Байкова е работила в Московската кредитна банка , а съгласно Facebook профила ѝ - и във ВТБ .

 

От началото на войната на Владимир Путин в Украйна през февруари предходната година до момента настъпиха множество необясними смъртни случаи на високопоставени чиновници – особено усещане направиха тези в региона на енергетиката. Сред тях е Равил Маганов, ръководител на съветския енергиен колос „ Лукойл “, който падна от прозореца на болница в Москва.

След като ръководителят на управителния съвет на най-голямата частна петролна компания в Русия , съветските осведомителни организации още веднъж повдигнаха въпроса дали подозрителните смъртни случаи измежду съветските олигарси и критици на Владимир Путин не са станали прекомерно чести, с цел да бъдат изцяло инцидентни.

Поне още шестима съветски олигарси са умряли при странни условия от началото на спора в Украйна. Общото сред тях е, че са имали тесни връзки с Кремъл, голямо благосъстояние, връзка с съветския газ и антивоенна позиция във връзка с Украйна.

Това провокира съмненията на интернационалните следователи, които стартират да считат, че тези смъртни случаи в действителност може да са инсценирани самоубийства или убийства поради позицията им във връзка с експанзията на Кремъл против Украйна или връзките им с корупцията в съветската газова компания " Газпром ".

Само месец преди експлоадирането на спора в Украйна един от висшите ръководители на газовата компания " Газпром " е открит мъртъв във вилата си покрай Санкт Петербург. 60-годишният Леонид Шулман е открит в банята на къщата с прерязани китки , оповестяват локалните медии, като се базират на източник.
 Oligarsi (2) Архивни фотоси на Владислав Аваев, Леонид Шулман, Александър Тюлаков, Сергей Протосеня, Михаил Уотфорд и Василий Мелников.

Според полицейските управляващи до тялото му е открито предсмъртно писмо, в което той споделя за страданията си след контузия на крайници – за която „ Газпром “ твърди, че го е принудила да си вземе отпуск.

Версията беше сложена под подозрение, откакто мозъчният концерн Warsaw Institue съобщи, че Шулман, който е бил началник на транспортната работа в " Газпром инвест ", е забъркан във допустимо дело за корупция в съветския газов колос.

На сутринта откакто Русия нахлу в Украйна на 24 февруари,  65-годишният Александър Тюляков, върховен началник на корпоративната сигурност на " Газпром ", умря в дома си в същото село , в което и Шулман. Според съветския вестник " Новая газета " тялото му е открито да виси на бесило в гаража.

Същият вестник цитира неназован източник от правоохранителните органи, съгласно който личното звено за сигурност на „ Газпром “ е пристигнало на мястото на самоубийството по едно и също време с полицията и също проверява гибелта.

Един от двата смъртни случая, които са настъпили в чужбина, е този на Михаил Уотфорд, който е живял със фамилията си във Англия . На 28 февруари роденият в Украйна 66-годишен петролен и газов магнат, който е построил и имотна империя в Лондон, е открит мъртъв в дома си в Съри.

Причината за гибелта на Уотфорд е открита като гибел посредством обесване, само че брачната половинка и децата му, които по това време са били вкъщи, са невредими. Властите в Обединеното кралство считат гибелта на Уотфорд за неизяснена, само че не и за подозрителна.

По-късно стана ясно, че Уотфорд, именуван постоянно Миша, е сменил семейството си от Толстой, откакто се преместил в Обединеното кралство при започване на 2000 година

През март телата на съветския милиардер Василий Мелников и фамилията му бяха открити в първокласния му апартамент в Нижни Новгород, град в Западна Русия.
Мелников е натрупал положението си, работейки за една от медицинските компании, наранени от западните наказания.

Според съветския вестник " Комерсант " Мелников, дружно с 41-годишната си брачна половинка и двете си дребни деца, надлежно на 10 и 4 години, е умрял от прободни рани. Твърди се, че оръжието на убийството е било открито на мястото на престъплението.

Вестникът оповестява, че олигархът е умъртвил фамилията си, преди да се самоубие, макар че съседи и други родственици не са съгласни с формалната версия.

Други медии твърдяха, че компанията на Мелников, която внася здравно съоръжение в Русия, е била на ръба на банкрута поради западните наказания, наложени в отговор на войната в Украйна.

Последният случай е в Испания, по-точно в Лорет де Мар, където на 19 април 55-годишният съветски олигарх Сергей Протосеня е открит мъртъв дружно с още двама членове на фамилията.

Бившият началник на газовия колос " Новатек ", с персонално положение от 400 млн. евро, беше открит обесен дружно с тези на брачната половинка и щерка си, които бяха намушкани с нож в фамилната вила.
Това, което в началото беше квалифицирано от полицията като двойно ликвидиране, последвано от самоубийство на Протосеня, по-късно беше изрично отречено от сина му.

Няколко другари на фамилията също излязоха с обществени изказвания, че Протосеня в действителност е третата жертва на " инсценирано самоубийство " и че олигархът не би бил кадърен да убие фамилията си.

Само ден преди гибелта на Протосеня и фамилията му, тялото на съветския олигарх Владислав Аваев беше открито в жилището му в Москва , дружно с телата на брачната половинка му и 13-годишната му щерка. Дъщеря му Анастасия, на 26 години, е тази, която открива мястото на престъплението.

Руската държавна осведомителна организация ТАСС цитира източник, непосредствен до правоохранителните органи, съгласно който предварителните доказателства сочат, че Аваев – някогашен консултант на Путин и някогашен вицепрезидент на Газпромбанк – е умъртвил брачната половинка и щерка си и по-късно се е самоубил.
В ръката на олигарха е открит револвер, а апартаментът е бил заключен от вътрешната страна.
„ Газпромбанк “ е третата по величина банка в Русия и е обвързвана с „ Газпром “, най-голямата обществено търгувана компания за природен газ в света.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР