Двадесет и двамата най-богати руснаци изгубиха общо 39 млрд. долара

...
Двадесет и двамата най-богати руснаци изгубиха общо 39 млрд. долара
Коментари Харесай

Най-богатите руснаци изгубиха $39 млрд. за ден след инвазията в Украйна

Двадесет и двамата най-богати руснаци изгубиха общо 39 милиарда $ за по-малко от 24 часа, откакто тяхната страна атакува Украйна, демонстрира показателят на милиардерите на Bloomberg.

Част от тяхното положение беше изтрита, откакто главният показател на московската борса MOEX се срина и затвори с намаляване от 33%.

Руските милиардери изгубиха повече пари през вчерашния ден, в сравнение с бяха изгубили от началото на годината до сряда, съгласно Bloomberg.

Най-големият губещ е Вагит Алекперов, ръководител на Лукойл, чието положение понижа с една трета за ден, откакто цената на акциите на петролната компания падна с 32%. Богатството на Алекперов сега се прави оценка на 13 милиарда $, спрямо 19.2 милиарда $ преди този момент.

Владимир Потанин, който е най-богатият човек в Русия (никой обаче не знае какъв брой богат тъкмо е президентът Владимир Путин), изгуби 3 милиарда $, откакто акциите на Норилск Никел, на която той е президент, се обезцениха с 26%.

Положението за най-богатите хора в Русия може да се утежни със усилването на глобите на Запада. Във вторник Съединени американски щати наложи наказания против съветски олигарси и техните фамилии. Вчера президентът Джо Байдън разгласи нови наказания.

Англия също наложи наказания на пет съветски банки и трима души, измежду които е и Генади Тимченко, който е в близки връзки с Путин, съгласно Ройтерс. Тимченко е 11-ият най-богат човек в Русия с персонално положение, оценено на 12.1 милиарда $, съгласно Bloomberg.

Вторият максимален губещ през вчерашния ден е ръководителят на борда на шефовете на стоманодобивната компания Северстал Алексей Мордашов, чието положение се е свило с 4.2 милиарда $ до 23 милиарда $.

Владимир Лисин - ръководител на стоманодобивната компания НЛМК, пък е изгубил 3.9 милиарда $ през вчерашния ден и към този момент разполага с 22.4 милиарда $.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР