Два сайта на полското правителство са били хакнати и използвани

...
Два сайта на полското правителство са били хакнати и използвани
Коментари Харесай

Хакнати сайтове всяха паника в Полша

Два уеб страницата на полското държавно управление са били хакнати и употребявани за малко за разпространение на лъжлива информация за несъществуващо приключване на радиация, съобщи АП.

Според представител на полските управляващи хакерската атака е била осъществена от Русия, показва Българска телеграфна агенция.

На уеб страниците на Националната организация за атомна сила и на министерството на опазването на здравето за малко се появиха погрешни известия за приключване на нуклеарно гориво в прилежаща Литва, което съставлява заплаха за самата Полша.

Акаунтът в Туитър на публицист, който постоянно написа по съветски и други източноевропейски въпроси, също е бил хакнат и употребен за разпространение на лъжливата информация.

Говорителят на полските служби за сигурност Станислав Жарин съобщи, че станалото „ наподобява като характерен съветски опит “ за всяване на недоверчивост и разделяне измежду западни съдружници.

Миналата година е имало сходна хакерска атака с стартиране на погрешна информация за фиктивен радиоактивен облак, който идвал към Полша от Чернобил, напомни той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР