Два нови щама на смъртоносната болест COVID-19 се разпространяват по

...
Два нови щама на смъртоносната болест COVID-19 се разпространяват по
Коментари Харесай

Два нови щама на COVID-19, може да се усъмните за тях заради 10 грипоподобни симптома

Два нови варианта на смъртоносната болест COVID-19 се популяризират по света и са наречени FliRT.

Здравните управляващи в Обединеното кралство бият паника, че се следи шокиращо нарастване от 15,7% на случаите на COVID-19 през последните седмици, с 12% нарастване на смъртните случаи до 109 приблизително седмично към 19 април. И макар че не е доказано от английските здравни чиновници кой е настоящият преобладаващ вариант, медицински експерти по целия свят стартират да виждат повишаване на варианта FliRT.

В Съединените щати FliRT KP 2 покрива към 25% от настоящите дейни случаи, до момента в който KP.1.1 съставлява 7,5% от позитивните случаи. В отговор представител на Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати насочи сигнален сигнал и сподели: " Вирусите непрекъснато се трансформират посредством разновидност и от време на време тези разновидности водят до нов вид на вируса. Някои промени и разновидности разрешават на вируса да се популяризира по-лесно или го вършат резистентен на лекувания или ваксини. Докато вирусът се популяризира, той може да се промени и да стане по-трудно да бъде спрян “, предава " Телеграф ".

И доктор Ерик Топол, изпълнителен вицепрезидент на Scripps Research, който е осведомен с вариантите, твърди, че това ще бъде отговорно за " огромен скок “ в случаите. Въпреки непрестанно развиващия се вирус, който към момента витае повече от четири години след първото начало на пандемията, признаците остават значително същите. 

Грипоподобни признаци:

- Болки в тялото;

- Загуба на подушване и вкус;

- Възпалено гърло;

- Хрема;

- Повръщане;

- Диария;

- Треска;

- Кашлица;

- Задух;

- Умора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР