Два американски стратегически бомбардировача B-52 „Стратофортрес“ са направили обиколка на

...
Два американски стратегически бомбардировача B-52 „Стратофортрес“ са направили обиколка на
Коментари Харесай

Два американски бомбардировача прелетяха над България

Два американски стратегически бомбардировача B-52 „ Стратофортрес “ са създали обиколка на българското небе в късните следобедни часове на днешния ден, демонстрират данни от платформата за следене на самолети Flightradar24, представени от bTV.

Машините, едната от които е с позивна „ Горгон12 “, са изхвърчали от Англия. Минали са през Холандия, Германия, Чехия, Словакия и Унгария, създали са завой над Румъния и са се оказали в нашето въздушно пространство, като са създали няколко обиколки над Източна България. След това са се насочили към Гърция и Италия.
B-52, дружно с съветския си аналог Ту-95, са едни от най-старите бойни самолети на дейна работа в света. Машините обаче са неведнъж осъвременени с най-нова електроника и в наши дни се употребяват не толкоз за общоприети бомбени удари, колкото като платформа за изстрелване на крилати ракети отвън рамките на вражеската Противовъздушна отбрана. Американската въздушна „ цитадела “ има зад тила си голям брой сполучливи задачи във Виетнам, Ирак, Югославия и така нататък Тя може да носи и нуклеарно оръжие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР