Думите на Владимир Зеленски в Мюнхен за претенциите за ядрен

...
Думите на Владимир Зеленски в Мюнхен за претенциите за ядрен
Коментари Харесай

В Русия: Изявлението на Зеленски в Мюнхен за ядрения статут на Украйна не беше случайно

Думите на Владимир Зеленски в Мюнхен за претенциите за нуклеарен статут на Украйна не са инцидентни, това може да стане действителност в доста близко бъдеще, сподели за РИА Новости представител на едно от способените съветски ведомства.

„ Изявлението на Зеленски на конференцията по сигурността в Мюнхен през февруари за опцията за придобиване на нуклеарен статут за Украйна не беше инцидентно. Веднага след присъединението си към Договора за неразпространение на нуклеарни оръжия като неядрена страна през 1994 година, Украйна стартира да реализира научно-изследователска и опитно-конструкторска работа, с цел да образува софтуерна основа за вероятно основаване на лични нуклеарни оръжия “, сподели източникът.

По думите му тези действия са придобили ясно изразена практическа устременост и възходяща интензивност през 2014 година по безмълвна заповед на тогавашния президент Петро Порошенко.

„ Така данните, налични в Службата за външно разузнаване, демонстрират, че научноизследователската и развойна активност за основаването на нуклеарно взривно устройство, които по-късно може да се употребяват при проектирането на нуклеарни бойни глави, са осъществявани както в урановите, по този начин и в плутониеви посоки. Научната общественост на Украйна разполага с задоволително пълномощия за основаване на устройство както от " имплозивен ", по този начин и от вид " оръдие ", сподели източникът.

Той означи, че Киев може скрито да придобие и технология от Запада за обогатяване на уран и лазерно делене на изотопи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР