Думата на 2022 втора година ще бъде „нямадаимавойна“. Това каза

...
Думата на 2022 втора година ще бъде „нямадаимавойна“. Това каза
Коментари Харесай

Иво Инджев: Думата на 2022 г. ще бъде „нямадаимавойна“

Думата на 2022 втора година ще бъде „ нямадаимавойна “. Това сподели в ефира на bTV Radio журналистът Иво Инджев.

„ Няма по какъв начин да се стигне до пълномащабна война. Путин, в каквото и да го подозираме, си дава доста добре сметка, че е самичък против целия свят. Негови съдружници са Венецуела, Беларус и Северна Корея. Срещу всичко това той има мощта на НАТО, Запада, на развития свят, което го превъзхожда, като стопански капацитет, десетки пъти. Така че той няма по какъв начин да завоюва пълномащабна война и на него това му е ясно и по тази причина в този момент се пробва да се измъкне от клопката, в който самичък се натика “, сподели Инджев.

Той разяснява и думите на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която съобщи, че квалифицираните от Запада наказания при съветска инвазия в Украйна " всъщност ще отрежат Русия от интернационалните финансови пазари ". Според Инджев следствията от такива наказания ще са леки за Европа.

„ Европа е извънредно стопански мощна. Те ще бъдат съдбовни обаче за съветската стопанска система и за метода на живот в Русия “, изясни той.

Инджев добави, че съветските войски са към този момент доста изтощени.

„ Има доста известия за безсилие, за демотивация във военния състав, което е разбираемо – живеят в полеви условия към този момент двама месеца. Рано или късно Путин би трябвало да реши какво да прави с тях. Не може до безконечност да ги държи там и да шантажира целия свят “, сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР