Духовете от първи ранг са чистите, истински духове. Материята не

...
Духовете от първи ранг са чистите, истински духове. Материята не
Коментари Харесай

Ранговете на духовете - Първи ранг. Чисти духове, истински духове

Духовете от първи сан са чистите, същински духове. Материята не им оказва безусловно никакво въздействие. Те цялостно умствено и нравствено предимство над духовете от другите рангове.

Те към този момент са минали всички стъпала по стълбата на усъвършенстването и са отблъснали всички нечистотии на материята. Достигнали върха на съвършенството, който е вероятен за живо създание, те повече не би трябвало да се подлагат на тествания и изкупления.

Тъй като към този момент не се превъплъщават в тленни тела, това за тях е безконечен живот, който те живеят в лоното Божие. Те се любуват на ненарушаваното от нищо благополучие, тъй като не изпитват нито потребностите, нито неудобствата на материалния живот; само че това не е щастието на някакво еднакво бездействие, на постоянно съзерцаване.

 Дух

Те са пратеници и реализатори Божии, те извършват Неговата воля, с цел да се поддържа вселенската естетика. Те са началници на всички духове, стоящи по-долу от тях, оказват помощ за тяхното самоусъвършенствуване и им дефинират дилемите.

Да бъдат покрай индивида в сериозни за хората мигове, да ги подтикват към положително или към възмездие на грешките, отдалечаващи ги от висшето самодоволство - това е обичаната работа за тези духове.

Понякога ги назовават архангели, херувими. Хората могат да поддържат връзка с тях, само че прекомерно самоуверен е този, който твърди, че те постоянно са на негово разположение.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР