Дубай изживява истински бум: руските олигарси са добре дошли в

...
Дубай изживява истински бум: руските олигарси са добре дошли в
Коментари Харесай

Дубай не задава въпроси: руснаците изкупуват всичко в Дубай


Дубай изживява същински взрив: съветските олигарси са добре пристигнали в емирствата, щом разполагат с задоволително пари. Твърди се, че единствено за броени седмици вложенията им в Дубай са достигнали съвсем 300 милиона евро.

Изглед от изкуствения остров Палм Джумейра в Дубай

Имотите за обмен доближават рекордни цени. И са прелуксозни: осем спални, тераса с аспект към морето, градина, басейн. Междувременно на пазара са останали единствено 5-6 такива вили, ситуирани на изкуствения остров Палм Джумейра в Дубай, изяснява брокерът Кас Сайед. Досега измежду купувачите са били най-много съветските вложители.

От началото на войната насам първокласните парцели в Дубай са нараснали цената си с 50 %, а някои дори със 100. Съвсем неотдавна вложител купил шикозна вила за над 70 милиона евро. " Проблемът не е в търсенето, а в предлагането, което е лимитирано ", разяснява Сайед.

Сигурен кей за пари с неразбираем генезис

са със подозрителен генезис. Принципно разпоредбите против прането на пари бяха затегнати, само че на процедура е цялостно с пробойни, а надзор съвсем няма. Брокерът Сайед да вземем за пример приема съвсем всички вероятни типове заплащания - във всяка валута, в това число и в криптовалута. " Можете да ми пратите и гълъб - ще го приемем ", споделя той. Най-вероятно заради това през март емирствата влязоха в " сивия лист " на организацията за битка против прането на пари FATF.

Изглед от Дубай
Редакцията предлага
В момента Дубай изживява същински взрив: олигарси от обкръжението на Путин са добре пристигнали, щом разполагат с задоволително средства. Твърди се, че единствено за няколко седмици вложенията им в Дубай доближават съвсем 300 милиона евро. Както изяснява Дженифър Солтанпур, колежка на Сайед: " Дубай не задава въпроси, всеки е добре пристигнал ".

Но тези наказания в емирствата не важат: там съветските богаташи могат да пазарят необезпокоявано, а въздушното пространство е отворено за съветските джетове. Който купи парцел за 1,4 милиона, получава даже петгодишна виза.

Емирствата и Русия поддържат тесни стопански връзки. Държавният съюз е вложил в Русия към 3 милиарда евро, а и енергийното съдействие е тясно. Вероятно заради това емирствата заемат неутрална позиция във връзка с войната в Украйна - не пожелаха да осъдят експанзията в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Това открива невероятни благоприятни условия пред брокери като Сайед - телефонът му не млъква от седмици. В офиса едвам се оправят, само че към този момент съумяват да удовлетворят клиентите си.

Десетки хиляди руснаци в емирствата

Ирина Устина е пристигнала преди два месеца от Москва в Дубай. 33-годишната предприемачка е измежду 40-те хиляди руснаци в емирствата. Скоро броят им евентуално ще се усили доста.

В момента Устина търси обещаващи вложения в новата си татковина. А Кас Сайед ѝ спомага - съпровожда я до пристанището, където ѝ демонстрира елегантна яхта. Наред с недвижимите парцели, плавателните съдове са още една перспективна опция за вложителите.

" Пълно е с яхти. Има всевъзможни с дължина от 6 до 25 метра и могат да се купят на всички места ", твърди Сайед.

Яхти в Дубай

Устина има намерение да изследва пазара, преди да вземе решение, само че несъмнено е оптимистка: " Емирствата са богата страна с доста благоприятни условия. Можеш да правиш бизнес, а паралелно с това да се наслаждаваш на слънцето, на морето, на палмите, на чудните гледки ".

Руснаците в Дубай не желаят да приказват с публицистите, изключително супербогатите. Но наличието им е очевидно - постоянно заобиколени от брокери и консултанти. След слабите години по време на пандемията брокерът Кас Сайед чака в този момент блестящи покупко-продажби. В сянката на една мръсна война.

*****

Вижте и тези видеа от архива ни:
Загадката с съветските парцели във ФинландияНаричат го " Лондонград ". Заради съветските богаташи.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР