Древните хора възприемали сънищата като послания от боговете. Те вярвали,

...
Древните хора възприемали сънищата като послания от боговете. Те вярвали,
Коментари Харесай

Сънища за богове и чудовища - какво означават?

Древните хора възприемали сънищата като послания от боговете. Те вярвали, че щом безсмъртните същества към този момент не ги посещават на земята, те им изпращат своите послания посредством сън. Всеки античен народ има в своята митология и господ на сънищата, който е подпомаган от цяла войска медиатори и помощници и дружно с тях предава божествените послания на спящите хора.

Сънищата и тяхното пояснение са необятно употребен метод от античните гърци за предсказание на бъдещето, а също по този начин са служили и за политически цели, когато сънят е споходил някой държател, който го прави притежание на народа си.

В актуалните тълкования на сънищата има повече разумни детайли. И през днешния ден най-интересни и най-експлоатирани несъмнено са сънищата за богове. Те най-често се считат за оракулски. Сънищата с присъединяване на Бога са предмет на неспокойствие и особено пояснение, тъй като се приема, че сънят е специфичен и безусловно носи обръщение за сънуващия.

Най-общо сънуването на богове се пояснява като предзнаменование за положително, за осъществяване на някакво съкровено предпочитание на спящия, което всесилното провидение ще реализира в действителността.

Може да се пояснява в по-широк смисъл като наслада и благополучие в житейски проект, триумфи в кариерата. Да бъде забелязан самият Бог насън, се свързва с духовността на сънуващия, въплъщава една съкровена и недостижима визия и това постоянно е знак за нещо позитивно, духовно и даже на персоналната визия за Създателя.

 Чудовище насън

Като контраст на сънищата за висшото провидение, сънищата за чудовища се поясняват в отрицателен проект. Тъй като чудовищата са деца на мрака и се свързват с тайнства, тълкуването значи, че сънуващият крие някаква загадка и се бои тя да не бъде разкрита.

С чудовищата сънят нормално е рисково прекарване. Истински плашещият сън е когато спящият сънува по какъв начин страшилище го атакува. Освен стресът, подобен сън има и неприятно обръщение - да се чакат доста грижи в действителния живот. Ако сънуващият се окаже задоволително самоуверен в съня си и убие чудовището, ще получи, с изключение на задоволство насън, и премия в действителния живот.

Най-общо казано, чудовищата в съня приказват за неговата неустановеност, съмненията и подозренията, които го мъчат по отношение на някой житейски проблем. Решаването им е задача от действителния живот, изискваща кураж.

Вижте значение на сънищата с чудовища и съновиденията с богове.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР