Дръзка кражба на тежки противотанкови картечници е извършена от складове

...
Дръзка кражба на тежки противотанкови картечници е извършена от складове
Коментари Харесай

Разследват кражба на противотанкови картечници от военния завод Ивайло

Дръзка кражба на тежки противотанкови картечници е осъществена от хранилища на Войсково формирование 22060, ситуирано на територията на военния цех „ Терем-Ивайло “ във Велико Търново, заяви в. „ Борба “, представен от Dir.bg,като се базира на няколко самостоятелни един от различен източници.

Случаят незабавно е стихотворец от Военна полиция и ДАНС. Оръжията са изнесени през прозорец на склада, в който са съхранявани, а след това през оградата на поделението и завода, без значение че цялата територия се намира под физическа и електронна защита.

След първичния оглед се оказва, че липсват две противотанкови картечници с електроспусък КПВТ, диаметър 14,2 мм, всяка с тегло от 92 кг. Те са съветски пример и са предопределени за монтиране на БТР-и, само че след рационализация разрешават и непосредствено захващане на преносими, портативни станоци.

Охраната на военния цех и поделението се прави от държавна компания. В момента тече и инспекция на всичко съхранявано в складовете, с цел да се открият вероятно и други неналичия.

По неофициална информация цената на една такава картечница на черния пазар е над 20 000 евро. Този вид оръжия са изключително конвертируеми поради войната в Украйна освен заради успеваемостта и компактността си, само че и за това, че са на въоръжение в двете враждуващи страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР