ДПС се оказа най-яростният зашитник на контрола на главния прокурор

...
ДПС се оказа най-яростният зашитник на контрола на главния прокурор
Коментари Харесай

ДПС брани докрай Бюрото по защита на Гешев

Движение за права и свободи се оказа най-яростният зашитник на контрола на основния прокурор Иван Гешев върху Бюрото по отбрана. В сряда Народното събрание гласоподава на второ четене прехвърлянето на Бюрото в Министерството на правораздаването.
Хамид Хамид (ДПС) бе първият, който взе дума, с цел да разгласи, че законът за отбрана на очевидците би трябвало да се преименува на закон за осветление на някои предпазени очевидци. Според него измененията в закона са освен плод на пиар, само че и са мръсна поръчка.

" Бюрото не е на основния прокурор, на прокуратурата или на съда. То е на правосъдната система ", разгласи Хамид. Бюрото по отбрана е под персоналния надзор на основния прокурор. Структурата не се употребява единствено за отбрана на очевидци, само че и за задържане на жители, както се видя от акцията на прокуратурата в президентството.

Хамид изясни, че няма терзания, че предпазени очевидци ще бъдат осветени от настоящия правосъден министър Янаки Стоилов, а от някой идващ правосъден министър. Депутатът от Движение за права и свободи разказа като рисков профила на настоящия Министерство на вътрешните работи министър Бойко Рашков. Хамид предложи законът да бъде преименува на “закон за бегълците “

Цветан Енчев (ДПС) добави, че задачата е била да бъде показано, че не е ли определен от верните хора, основният прокурор няма да живее умерено. Според него всички законопроекти, свързани със правосъдната власт, са били наказателна акция против Гешев, в това число закриването на спецправосъдието. Той стартира отново изяснява, че това е поръчка на медийно-олигархична формация, само че не я загатна по име.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР