ДПС поиска да бъде отменен Законът, който предвижда глоба за

...
ДПС поиска да бъде отменен Законът, който предвижда глоба за
Коментари Харесай

ДПС поиска да се отмени Законът за бурките: В европейска София бият за забрадки

ДПС изиска да бъде анулиран Законът, който планува санкция за носене на бурки. Повод Движение за права и свободи да изиска " незабавната корекция " е побоят над двете дъщери на зам.главния мюфтия, които през вчерашния ден станаха жертва на принуждение поради това, че са били забрадени.

Лидерът на партията Мустафа Карадайъ осъди от парламентарната естрада побоя от през вчерашния ден и го разгласи за " следващата демонстрация на ксенофобия ".

По думите му " не е обикновено в европейска София да бъдат бити дами, единствено тъй като носят забрадки и това е " обезпокоително събитие и отдалечаване от демокрацията и европейските полезности, слага страната пред риск и основава неприятна известност ".

След това мисълта му се насочи още веднъж към ръководещата коалиция, с цел да изиска отговорност от ГЕРБ по тази причина, че във властта има " лъжепатриоти, които основават условия за сходни прояви и насаждат чувството за точност ".

" Вместо да бъдат наказани, те се трансформират в образец за подражателство. ГЕРБ би трябвало да поеме и носи своята отговорност за всичко, което нарушава демокрацията ", сподели Карадайъ.

" Не е обикновено носенето на кърпа да е проблем ", сподели Карадайъ, след което изиска незабавни промени в Закона за носене на бурките, който също бил причина.

" Няма нищо по-важно от мира и разбирателството и мирното общуване на всички етноси в страната ", сподели още в декларацията си Мустафа Карадайъ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР