Доволна и горда от постижението на Боряна Калейн беше президентът

...
Доволна и горда от постижението на Боряна Калейн беше президентът
Коментари Харесай

Раева: Боряна заяви: "Това съм аз! Това мога! Заслужавам го!"

Доволна и горда от достижението на Боряна Калейн беше президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева след многобоя на европейското състезание във Варна.

Българката завоюва сребърен орден - първо отличие за родна гимнастичка от състезание на Стария континент в многобоя от 27 години насам.

" Боряна има рядкото качество да обича да се състезава, да не изпитва боязън от надпреварите, да усеща атмосферата и това да ѝ дава доста сили и убеденост. Преди година съм го казвала, през днешния ден тя още веднъж го удостовери. Днес освен игра без неточност, тя се бореше на терена и като че ли се заявяваше и споделяше: " Ето вижте ме! Това съм аз! Това мога аз! Заслужавам го! ". Много уверена, доста заявяваща се на терена. Просто беше... Боряна Калейн ", сподели Раева.

Снимка: Ладислав Цветков

Медалът е от особена значимост за Калейн, защото тя съумя да преодолее по-слабото си показване от предните дни, когато позволи и няколко груби неточности.

" Основното и най-важното е, че тя съумя да излезе. Ние каквито и старания да вложим, тя в случай че не носи този мощен темперамент, този необикновен гений да бъде играч - едно е да си състезател и да тренираш, радикално друго е да се състезаваш, щеше да ни бъде доста мъчно. Не знам дали толкоз мощно се веселя за сребърния орден, колкото се веселя, че излезе от обстановката. Тя беше в доста тежко психическо положение оня ден и през вчерашния ден. И това демонстрира силата на характера ѝ. Много се гордея с нея и съм доста щастлива ", съобщи президентът на БФХГ.

Снимка: Lap.bg

Другата българска представителка при самостоятелните гимнастички Катрин Тасева приключи на седма позиция.

" Много се гордея и съм щастлива и с Катрин Тасева, която е приказен играч, доста мощен. Показа гения си по същия метод, сподели, че е безусловно конкурентна и равностойна на най-силните. Двете ни девойки са луксозни. Трябва да продължим да работим по този метод. Трябва в този момент да се успокоят, тъй като на следващия ден са финали, би трябвало по същия метод, даже още по-добре. И към този момент да гледаме към олимпийските игри ", сподели Раева и добави:

Снимка: Ладислав Цветков

" Спортът ни е доста нечовечен. Това са огромни, доста интелигентни девойки. Те виждат какво става. Много е мъчно на две състезателки от една страна да им се даде каквото би трябвало да им се даде. За голямо страдание. Катрин също е доста мощно момиче, с доста мощен темперамент. Умее да се състезава. Ще направя всичко, което е по силите ми тя да се усеща добре, с цел да продължи с този възторг, с тази сила, която тренира, тъй като е неузнаваема на тренировките "

За гимнастичките това е последно по-важно съревнование преди олимпийските игри, които ще се проведат в края на юли и началото на август 2021 година

Снимка: Lap.bg

" Беше доста значимо. Това е най-големият конгрес преди олимпийските игри. Художествената гимнастика е спорт, в който това въздейства на съдии, на състезатели, на треньори. Класиранията се имат поради, за жал. Но това нищо не значи. Искам отговорно да заявя, че всички ще работят. Това съревнование минава и отминава, идва идващото и всичко стартира от нулата. Всички ще имат фантазии и очаквания, че ще вземат орден от олимпийски игри. Най-хубаво е, че ние самоуверено можем да мечтаем за орден от олимпийски игри ", съобщи Раева.

" Благодаря на всички, които вложиха толкоз труд. Тези девойките минаха по един изкуствен път, с цел да стигнат до тази висота. Те нямаха силата и класата на нашите съперници при започване на цикъла. Всичко ставаше в придвижване за тези 4 години. Това би трябвало да се прави от дребни. Но съм щастлива, че успяхме срещу всевъзможни правила да го реализираме ", добави още тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР