Дотук председателството върви интензивно, динамично, успешно. Това заяви пред журналисти

...
Дотук председателството върви интензивно, динамично, успешно. Това заяви пред журналисти
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Европредседателството е интензивно и успешно

Дотук председателството върви интензивно, динамично, сполучливо. Това съобщи пред публицисти министърът за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова, която откри Деня на отворените порти в НДК. Доказахме, че сме заслужен, благонадежден сътрудник, означи тя и уточни, че няма досие, по което да не сме постигнали прогрес.

„ Идеята на днешния Ден на отворените порти е да бъдем покрай жителите и незабавно след Срещата на върха Европейски Съюз - Западни Балкани най-строго охраняваната постройка да бъде отворена за всички искащи да я прегледат, да могат да влязат в залите, да усетят атмосферата, да се почувстват делегати ”, изясни Павлова.

Тя описа, че в зала 3, където се организира срещата на върха,  е непокътната подредбата от срещата на водачите, в това число с табелките.  Всеки посетител  ще може да седне на мястото на който водач си избере, ще може да си създадат т.нар фамилна фотография,  да видят залите за двустранни срещи, а в края на обиколката ще има и подарък за спомен, сподели министърът.

Тя разяснява, че ползата е огромен и се чакат и доста възпитаници от цялата страна.

НДК отвори  врати в 9 часа, когато започнаха да идват първите гости. Последната група ще влезе в 16 часа. Обиколките ще не престават по 45 минути и ще приключват във фоайето на НДК.   

Събитието се провежда в партньорство със Съвета на Европейски Съюз и Европейската комисия, като гостите ще имат опция да получат информация и материали за Европейския съюз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР