Животът ми винаги е бил възходи и падения, но винаги

...
Животът ми винаги е бил възходи и падения, но винаги
Коментари Харесай

Диджеят Камен Спасов: Животът ми е бил възходи и падения, но изпълнен с много емоция, музика, шоу и чат-пат бизнес

Животът ми постоянно е бил възходи и падения, само че постоянно е бил изпълнен с доста страст, доста музика, доста шоу и горе-долу бизнес. Това сподели в предаването " Животът на фокус “ на Радио " Фокус " с водещ Ася Александрова музикалният бизнесмен Камен Спасов – три пъти диджей № 1 на България, основател на Радио City и " Ка Мюзик “, както и на първия законен музикален магазин в България.

Камен Спасов е знакова фигура от 90-те, който поради любовта към музиката влиза в Английската гимназия, с цел да се научи да пее вярно песните на британски, образува първата си група в гимназията, като по-късно стартира и да диждейства. В казармата става вокал на вокално-инструментална група " Армейска лира “ на мястото на уволняващия се към този момент Веселин Маринов. По време на студентските си години във Варна стартира съществено да се занимава с диджейство, като стига чак до Норвегия.

Диджейските си години се подвизава като небезизвестния M.C. Kamen и е един от новаторите в този бизнес. " От Норвегия се върнах с първите два професионални грамофона в България. Това беше гражданска война – да преминеш от касета на плоча. Когато ходех на участия хора идваха да гледат и беше като шоурум, някаква презентация на грамофоните – никой не танцуваше, а гледаха какво се случва на пулта и им беше адско забавно, “ описа той.

" Това са ония години, в които всеки имаше свои личен почерк, просто тъй като по някакво щастливо стичане на събитията дали някой другар е бил в чужбина, дали ти си съумял по някакъв метод да отидеш в чужбина да си избереш песни, да влезеш музикален магазин да си купиш плочи. И по този начин всеки диджей имаше собствен почерк, “ изясни той и добави, че в този момент всеки може да откри всичко в интернет и я няма страстта да откриеш за шлагера себе си.  

Д-р Албан дефинира като повода да навлезе в музикалния бизнес, като организирането на негов концерт в България е мотивът да се запознае и да реализира през годините извънредно благотворно съдействие и другарство с неговия управител Йонас Силемарк, с който дружно основават Радио City. " Радиото е нещо, което аз доста желаех. Две години чаках Съвет за електронни медии да издадат лиценз. И чаках, и чаках. Дори една година преди да излезе лиценза имах офиси и хора, с цел да упражняват на изсъхнало до момента в който нещата се случат. “  

Хората на 80-те години бяха безгрижни и всички живееха на макс, описа още Камен Спасов, като по думите му през 90-те години тази инерция продължава, само че след 2000 година всичко се трансформира. " Музиката също се промени, което в действителност дефинира и държанието на хората по клубовете и нощните заведения. Ако 80-те бяха доста мелодични като песни, мелодия, текстове, 90-те бяха денс, след 2000 година за нищо не стават частите, “ безапелационен е той като изясни тази смяна с промяната на шефовете на музикалните къщи – от музиканти и диджеи на юристи след 2000 година.

Камен Спасов споделя, че към момента диджейства 1-2 пъти в годината, само че единствено тук-там, които харесва и където " публиката е признателна “: " Миналата седмица бях на площада в Габрово – страхотна аудитория. Започнах с доста съвременна музика, като просто младежите там бяха подготвени да я чуят “.  

Ася АКЛЕКСАНДРОВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР