Доста от по-опитните шофьори вече са наясно, че окачването на

...
Доста от по-опитните шофьори вече са наясно, че окачването на
Коментари Харесай

Окачването на модерните автомобили се поврежда по-бързо

Доста от по-опитните водачи към този момент са наясно, че окачването на актуалните коли излиза доста по-бързо от строя, спрямо колите преди 20 години. Причината за това се изяснява от специалисти от Njcar, представени от Automedia.bg.

Като начало би трябвало да се одобри фактът, че оптималният витален цикъл на един лек автомобил от дълго време е изчислен от търговците. За производителите на коли е неизгодно да създават " безконечни " коли, които да не се скапват, защото в този случай никой няма да купува резервни елементи и друго съоръжение.

Ресурсът на амортисьорите на съвременен автомобил умишлено е понижен до 70 000-80 000 км, на лагерите на колелата - до 100 000 км, а пружините - до 150 000 км. Гумените елементи от дълго време са се трансформирали в консумативи, които при някои модели би трябвало да се сменят на всеки 30 000-40 000 км. По същата причина гаранцията на производителя за частите на окачването е няколко пъти по-малка, в сравнение с за други съществени съставни елементи на автомобила.

Всичко това идва най-много като резултат от снижаването на разноските за произвеждане , с цел да се усилят облагите на автомобилните производители. Умишленото понижаване на ресурса на автомобила води до следствието, че в доста страни, изключително в тези с по-висок стандарт, множеството хора се пробват да се отърват от автомобила при пробег до 100 000 км и да го сменят с нов.

Друга причина за намаляването на експлоатационния живот на частите на ходовата част е дейното потребление на многозвенни схеми, дейни стабилизатори и изцяло следено шаси. Всички тези елементи и системи имат комплицирана структура, само че все пак те се употребяват даже в всеобщите автомобилни сегменти.

Освен това производителите на коли започнаха да понижават тежестта на колите, с цел да снижат разхода на гориво. Поради това при проектирането на окачването по-често се употребяват леки елементи, които са по-малко способни да устоят на сериозни натоварвания. От това страдат колите даже в страни с качествени пътища, да не приказваме за тези в Източна Европа, където на доста места положението на пътищата е трагично.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР