Досега Русия твърдеше, че изпраща в Украйна само професионални военни.

...
Досега Русия твърдеше, че изпраща в Украйна само професионални военни.
Коментари Харесай

Когато всички умрат? Подвежда ли Русия мъжете, които изпраща в Украйна

Досега Русия твърдеше, че изпраща в Украйна единствено професионални военни. Вече има задоволително доказателства, че това не е правилно. Тази история разкрива и по какъв начин са лъгани мъжете, преди да бъдат изпратени против Украйна.

От началото на войната в Украйна на 24 февруари съветските управляващи дават извънредно нищожна информация за това какви и какъв брой бойци са изпратени. Липсва и бистрота за жертвите, които съветската войска търпи. Според Киев те към този момент са над 12 хиляди, а съгласно Москва към 2 март, те са под 600.

Владимир Путин даде специфичен брифинг, с цел да каже, че в Украйна се изпращат единствено „ професионални бойци “. В сряда вечерта съветското Министерство на защитата и наборници, които отбиват наложителната си работа.

Още преди този момент обаче имаше задоволително свидетелства, че Кремъл не споделя истината.

Една история от Сибир хвърли сянка върху изказванията на съветската власт, че употребява във войната единствено професионални бойци. Един губернатор пък се оказа изправен пред гневни хора, които желаят пояснения.
Омоновци на фронта
Историята стартира след борба на 28 февруари край украинското градче Буча, намиращо се на 20 км от Киев. В фотоси и видео фрагменти от останалото на бойното поле се виждат екипировка и техника на членове на ОМОН от Новокузнецк.

ОМОН е профилирано разделяне на съветската полиция, което е военизирано и извършва специфични задания. Името му е кратко от "Отряд Милиции Особого Назначения ". Мъжете от тези елементи са наричани омоновци. В Русия най-често се употребяват за потушаване на митинги. Те не са част от армията и функционалностите им са лимитирани в рамките на страната.

Сред останките от борбата и телата на починалите елементарно се разграничават буквите на ОМОН. Сред починалите има и такива с екипировка на СОБР – профилираните отряди за бързо реагиране към Националната армия. От буквите излиза наяве, че това са мъже от област Кемерово в югозападен Сибир.

Украинските военни разгласиха фрагменти, на които най-малко двама съветски военнопленници се показаха за чиновници на ОМОН в Новокузнецк. Свободна Европа не съумя да удостовери на какви способи на разпит биха могли да са подложени те преди да дадат показанията си пред украинските военни.

Един от пленниците споделя, че на него и останалите бойци им е било казано при започване на февруари, че отиват на подготвителна задача. Впоследствие те се озовават в Беларус, където научават, че ще стартират инвазия в Украйна.

Неговият роман се удостоверява от думите на другар на различен чиновник на ОМОН в Новокузнецк, който е липсващ в Украйна.

„ Казали са на всички, че ги изпращат на подготвителна задача в Беларус “, описа приятелят на офицера, който приказва пред Свободна Европа след заричане да остане неизвестен.
Принудили са ги да махнат регистрационните номера от колите си и да предадат телефоните си.
„ Последният път, когато приказвах с него, беше в навечерието на нашествието. Той ми изпрати видео, в което споделя, че са ги принудили да махнат регистрационните номера от колите си и да предадат телефоните си “, споделя приятелят на изчезналия офицер.

Той цитира историите на оживели от борбата край Буча, съгласно които приятелят му е умрял по време на боевете.

„ Командирите не споделят нищо. Момчетата не желаят да приказват доста, когато се обаждат на околните си, тъй като това е държавна загадка и никой не желае да иде в пандиза. Всички са изплашени, никой не схваща нищо “, споделя още приятелят на офицера пред Свободна Европа.
„ Когато всички умрат ли? “
На 5 март в интернет се появи и видео с губернатора на област Кемерово Сергей Цивильов . То е от негова среща с поданици на Новокузнецк. На уеб страницата на регионалната администрация не се загатва за сходна среща, а от администрацията отхвърлиха да разясняват.

Анализът на Свободна Европа сподели, че срещата се случва в подготвителна база на ОМОН, в която са обучавани изчезналите в Украйна чиновници.

На видеото се вижда гневът на хората, които споделят, че чиновниците на ОМОН са били „ излъгани “ по отношение на изпращането им в Украйна.

„ Никой никого не е лъгал “, споделя Цивильов.

„ Били са изпратени като пушечно месо “, се чува да подвикват хората. Те споделят още, че „ нашите момчета “ не са били подготвени за инвазия, както и че не са били наясно с задачите им в Украйна.
Да не подлагаме на критика. Когато свърши, ще свърши скоро.Сергей Цивильов, шеф на област Кемерово
Цивильов изяснява, че държавното управление с цялостно право е запазило в загадка елементи от нашествието, която Кремъл назовава „ специфична интервенция “. Той приканва да не се насочат обвинявания и да не се прибързва със заключенията.

„ Да не подлагаме на критика. Когато свърши, ще свърши скоро, “ споделя Цивилов, когато е пресечен от женски зов:

„ [Искате да кажете]когато всички умрат ли?! "

В опит да укроти хората Цивильов прави съпоставяне сред актуалната инвазия и тази на Съветския съюз в Афганистан по време на войната сред 1979 и 1989 година

„ Тогава доста от влезлите в Афганистан не са знаели къде отиват. Разбират, чак откакто влизат в страната “, споделя той и прибавя, че доста от тези бойци са към момента живи.

Съветският съюз губи над 15 хиляди бойци в Афганистан, а милиони от локалното население са убити или разселени.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР