Дори при излизане на Великобритания от ЕС без сделка, краткосрочните

...
Дори при излизане на Великобритания от ЕС без сделка, краткосрочните
Коментари Харесай

И при Брекзит без сделка стоим до 90 дни във Великобритания

Дори при излизане на Англия от Европейски Съюз без договорка, краткосрочните визити до 90 дни в Обединеното Кралство ще са без визи. Ако желаете да посетите родственици, бизнес визити - може да останете до 3 месеца. Ако желаете да работите или учите в Обединеното кралство, ще има смяна. Това съобщи пред bTV английският дипломат в България Н. Пр. Ема Хопкинс.

По думите й 54 000 българи към този момент са регистрирани посредством мобилно приложение. Има доста помощ и информация на български език. От 120 000 българи публично са във Англия.

Междувременно пред БНР една от българките на Острова - Мария Спирова, съобщи, че сериозна спънка пред българите във Англия е невъзможността им да се оправят с процеса по кандидатстване за установен статут. Спирова, която е редактор в юридическо издателство в Лондон.

" Очевидно най-малко над 100 хиляди души са изправени пред сериозна дискриминация. Разширяването на потенциала на посолството и консулството във Англия може доста да помогне ", добави Спирова.

Решението за излизането на Англия от Европейски Съюз е необратимо - настоящето държавно управление напущаме 31 октомври 2019 година, сподели тя.

Обичайна работа е прекъсване на Народното събрание, пресата драматизира изключително, сподели английският посланик. По думите й Народното събрание нормално почива по 3 седмици през септември-октомври. Вместо 3 седмици, в този момент спирането ще е за 5 седмици.

Сега е най-дългият интервал на парламентарна сесия от 400 година насам, държавното управление има потребност да си поеме мирис, с цел да осмисли своята парламентарна стратегия, сподели дипломат Хопкинс.

Все още сме уверени, че през идващите два месеца ще може да реализираме договорка, която да работи за всички. Трябва да сме подготвени за всеки различен възможен сюжет. Много работа има, която да свършим.

Това са хипотетични сюжети, държавното управление не има намерение да вкарва предварителни избори или референдум. Тази договорка няма да мине през Народното събрание. Ако желаеме прогрес, би трябвало смяна. Защитният механизъм на Ирландия планува задължения от нашата страна, които няма по какъв начин да контолираме, съобщи дипломатът.

Това не е невиждано, тъй като по конституция е всекидневно министър председателят да изиска кралицата да спре краткотрайно Народното събрание. В последните 50 година тя постоянно е одобрявала сходно деяние, сподели посланикът. По думите й, парламентарната процедура е каквото изиска министър председателят, тя да се съгласи.

Относно заплащането от Англия, английският дипломат съобщи, че обект на договаряния са 39-те милиарда паунда. Това ще бъде обект на нови разисквания, в случай че няма договорка.

Ние сме сериозен вносител в Европейски Съюз. Наясно сме, че имаме финансови отговорности. Пресата раздухва страхове, приказва се за дефицит на медикаменти - обединеното кралство съществено се приготвя за излизане без договорка.

Запитана да разяснява теча на данни от Национална агенция за приходите, дипломат Хопкинс съобщи, че това е вътрешен български въпрос.

" Знам, че се проверява, предложихме подпомагане. Искахме да забележим възможен теч на английски данни. Активно сътрудничим в региона на киберзащитата. Наясно сме с натиска и компликацията да се отговори на сходни офанзиви ", сподели дипломатът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР