Допълнителни мерки за безопасност срещу разпространението на новия коронавирус ще

...
Допълнителни мерки за безопасност срещу разпространението на новия коронавирус ще
Коментари Харесай

Гърция затяга яко мерките още утре, какво затварят

Допълнителни ограничения за сигурност против разпространяването на новия ковид ще влязат в действие в Гърция още на следващия ден, 30 декември 2021 година, в 6 ч. на разсъмване.

Това разгласи министърът на опазването на здравето Танос Плеврис, като акцентира, че Омикрон към този момент е преобладаващият вид измежду популацията, заяви АНА-МПА особено за Българска телеграфна агенция.

Съгласно с спомагателните ограничения заведенията за хранене, клубовете и другите заведения ще работят до среднощ и то единствено за клиенти, седнали на маси за до шест души и без музика. В Новогодишната нощ заведенията за хранене, клубовете и другите заведения ще могат да останат отворени до 2 ч. през нощта, само че при същите ограничавания.

Освен това Плеврис сподели, че би било добре всеки да се подложи на тест, преди да излезе в Новогодишната нощ. По отношение на положението на националната здравна система, той сподели, че болшинството от пациентите са инфектирани с разновидността Делта, само че Омикрон е преобладаващият вид.

Той съобщи още, че здравната система продължава да е под напън от разновидността Делта и добави, че държавното управление се е споразумяло с частни здравни заведения да дават кревати и личен състав.

Плеврис сподели също така, че епидемиологичната комисия единомислещо приканва жителите да се имунизират, тъй като имунизациите работят и против разновидността Омикрон.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР