Донасял за последиците от санкциитеОфицер от запаса на германските въоръжени

...
Донасял за последиците от санкциитеОфицер от запаса на германските въоръжени
Коментари Харесай

Съдят германски офицер, шпионирал за Москва

Донасял за последствията от глобите
Офицер от запаса на немските въоръжени сили бе изправен през днешния ден пред съда по обвиняване в хипотетично предаване на поверителна информация на съветското военно разузнаване (ГРУ) в интервала 2014-2020 година, заяви ДПА.

65-годишният някогашен боен, чието име не се разкрива, е изправен пред Висшия регионален съд в Дюселдорф. Ако бъде приет за отговорен, го чакат до 10 години затвор.

Според обвинителния акт мъжът е предал информация за вътрешното действие на системата на резервистите на Бундесвера и за гражданско-военното съдействие в спешни обстановки. Твърди се, че информацията се отнасяла и до последствията за Германия от глобите, наложени на Русия през 2014 година след анексирането на Крим, както и за газопровода “Северен поток 2” - план, който беше спрян след нахлуването на Русия в Украйна през февруари.

Като претекст за дейностите на резервиста прокуратурата подозира “симпатии към Руската федерация”. Прокурорите по случая не са съумели да открият да е имало възнаграждение с пари на обвинения поради осъществените от него услуги.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР