Доналд Тръмп-младши, най-големият син на бившия президент на САЩ, се

...
Доналд Тръмп-младши, най-големият син на бившия президент на САЩ, се
Коментари Харесай

Балон за милиарди: Как Доналд Тръмп - младши се оправда пред съда

Доналд Тръмп-младши, най-големият наследник на някогашния президент на Съединени американски щати, се яви в правосъдната зала в Ню Йорк за втория ден от показанията си по гражданско дело за машинация, заяви Reuters.

Процесът, иницииран от Главната прокуратура на Ню Йорк, претендира за обезщетение в размер на 250 млн. $ и в него са забъркани няколко ръководители на Trump Organization, в това число Доналд Тръмп младши и брат му Ерик Тръмп.

Мултимилионното дело се основава на обвинявания, че братята умишлено вземат участие в скица за раздуване на чистото положение на татко им - тактичност, целяща да обезпечи по-изгодни условия по заеми и застраховки.

Последствията са съществени, защото присъда против семейство Тръмп може да донесе обилни вреди на тяхната бизнес империя.

Съдия Артър Енгорон авансово постанови, че тримата обвинени са завишили посредством машинация цената на трофейни парцели и други техни активи.

Магистратът разпореди разпускането на компании, които управляват портфолиото с недвижими парцели на Тръмп, в това число Trump Tower в Манхатън. Това решение обаче остава в застой, до момента в който Тръмп апелира.

В показанията си през днешния ден Доналд-младши опита да сведе до най-малко присъединяване си във финансовите доклади на компанията, като съобщи, че те значително са били направени от счетоводителите на компанията.

„ Нали по тази причина им плащаме “, уточни синът на някогашния президент на Съединени американски щати.

Още при влизането си в правосъдната зала Тръмп-младши се опита да разведри ситуацията, шегувайки се, че се нуждае от още грим, до момента в който фотографите бързат да снимат момента, загатва Reuters.

По време на показанията си Доналд Тръмп-младши акцентира, че не е взел участие в правенето на финансовите доклади на татко си - мотив, на който той акцентира по време на 90-минутния разпит.

Въпреки сериозността на обстановката, той резервира решително и умерено държание в съда, като даже отговори с възприятие комизъм, предизвиквайки смях измежду присъстващите,допълва CNN.

В най-лошия случай фамилията може да бъде изправено пред съществени ограничавания на бизнес дейностите си в Ню Йорк, съществена централа на техните компании.

Службата на основния прокурор на Ню Йорк твърди, че Доналд Тръмп-младши и Ерик Тръмп са били тясно свързани с Trump Organization и са били наясно с същинските финансови резултати на компанията.

Очаква се производството по делото да продължи, като Ерик Тръмп ще даде показания след явяването на брат си.

Бившият президент на Съединени американски щати би трябвало да даде показания в понеделник, което ще бъде последната от многото изяви в правосъдната зала на любимеца за президентската номинация на републиканците през 2024 г.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР